Simicskó István államtitkár, Hoffmann Tamás polgármester és Király Nóra, egészségért és közbiztonságért felelős alpolgármester is részt vett a 2015. május 19-én rendezett egészségnapon, melyen a Szent Kristóf Rendelőintézet munkatársai különféle egészségügyi szűréssel, tanácsadással és bemutatókkal várták az érdeklődőket.

Kérdésünkre a kerület egészségért is felelős alpolgármestere elmondta, hogy nagy örömmel üdvözli az idei egészségnapon résztvevőket. Külön elismerés illeti azokat, akik nem sajnálva az időt, energiát, a szombati nagytakarítás, főzés vagy épp bevásárlás helyett eljöttek, mert felismerték, hogy a betegségeket sokkal könnyebb megelőzni, mint gyógyítani.
Prevenció a hölgyekért

Elmondta azt is, hogy a prevenció különösen fontos a nők számára. Nemcsak azért, mert a terhesség, a szülés fokozott rizikófaktort jelentek, hanem azért is, mert egy anya felelősséggel tartozik nemcsak a gyermeke, de a saját egészségéért is. Ez a felelősség egy életre szól, hiszen legyen bármennyi idős a gyermek, szüksége lesz az édesanyjára kismamaként éppúgy, mint nagymamaként.

“Különösen praktikus volt ez az egészségnap azért is, mert a gyermekek részére tartott szűrővizsgálatok igénybevételekor megspórolhatjuk a hetekig tartó várakozást és beutaló nélkül, azonnal sor kerülhet a szakorvosi vizsgálatra. Én is elhoztam a hároméves kislányomat, akivel szemészeti és ortopédiai szűrésen vettünk részt.” – tette hozzá Király Nóra alpolgármester asszony.