Az újbudai Szent Kristóf Szakrendelő idén tizenegyedik alkalommal rendezte meg a családi egészségnapját, amelyen több száz újbudai vett részt.

A legnépszerűbbek a vércukor és koleszterint mérések voltak, de sokan érdeklődtek a speciálisabb vizsgálatok iránt is – mondta el Király Nóra, Újbuda alpolgármestere aki köszöntőjében  elismeréssel szólt a szervezőkről és a szűréseken megjelentekről, akik nem sajnálva az időt, energiát, eljöttek, mert felismerték, hogy a betegségeket sokkal könnyebb megelőzni, mint gyógyítani.

Az ép test ép lélekkel teljes
„Olyan vizsgálatok, tanácsadások sora vehető igénybe ingyen és várakozás nélkül, amelyek nagyon hasznosak és nem utolsó sorban ingyenesek. A vércukor, vérnyomás és koleszterinszint mérések mellett az erek állapotának felmérése, a talp számítógépes vizsgálata, de betegjogi kérdések és életmód,- valamint lelki tanácsadás is várja a megjelenteket.

A lelki tanácsadást azért tartom kiemelten fontosnak, mert a kiegyensúlyozott kedélyállapot élet éppen olyan fontos része az egészségünknek, mint a fizikai erőnlét.”- tette hozzá az alpolgármester.
A programon Szabolcs Attila, a kerület országgyűlési képviselője mindenkit arra biztatott, hogy a lehető legtöbb ellenőrző vizsgálati állomást látogassa meg, hiszen a felgyorsult élet miatt már-már népbetegségnek számít a stressz, amely számos fizikai tünettel jár és súlyos betegségek is kialakulhatnak.

Ugyanakkor a nap káros sugarai kortól függetlenül vezethetnek bőrbetegséghez, az egészségtelen táplálkozás pedig cukorbetegség, a környezetkárosító hatások allergia kialakulását eredményezhetik – mondta.
Az anyák védelmének fontossága
Király Nóra továbbá hangsúlyozta a nőgyógyászati vizsgálatok fontosságát, hiszen azok életmentőek lehetnek a család összetartója, az édesanya számára.

Elmondta azt is, hogy Újbuda Önkormányzata sokat tesz a lakosság jó egészségi állapotának megőrzéséért és százmilliókat különítenek el a költségvetésből, hogy a XI. kerületben élők közérzete és mindennapjai élhetőek és boldogok legyenek.

Az eseményről készült összeállítást ITT tekinthetik meg>>>>