A három generációs Gerber család házaspárjait köszöntötték a Házasság Napja alkalmából.

Király Nóra emlékeztetett, ma van a Házasság Napja, a tegnapi napon kezdődött a Házasság hete, mely keretében rendezvénysorozatok hívják fel a figyelmet a házasság fontosságára. A Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős koordinátora a VI. kerületi Házasságkötő teremben tartott rendezvény kapcsán elmondta, a Gerber családban a nagyszülők 55 éve, a szülők 30 éve, a fiatalok 1 éve házasok.

Rónaszékiné Keresztes Mónika a három generációs Gerber családra utalva aláhúzta, be kell mutatni sok példaértékű család életét, küzdelmét, boldogságát. A képviselő kifejtette azt is, hogy jogalkotási és törvényhozási segítséggel meg kell teremteni az értékrendi és működési feltételeket ahhoz, hogy sok értékes, stabil család a társadalom, a nemzet gerincét is alkothassa. Ezért a jelen kormányzati ciklus elején – évtizedekre megalapozva – új alaptörvényt alkottunk, benne Európában egyedülállóan megfogalmazva a házasság definícióját, a család fogalmát, és a magzati élet védelmét – tette hozzá.

A fideszes országgyűlési képviselő ismertette a polgári kormány eredményeit, megjegyezve: minden okunk megvan az optimizmusra a házasság kérdésében is. Reményteli tendenciának nevezte, hogy az elmúlt két évben növekedett a házasságkötések száma; 2011-hez képest 2012-ben 5 százalékkal, 2013 első 11 hónapjában pedig újabb két százalékkal. Fontos ez a tendencia, mert kutatások sora bizonyítja: a házasság biológiai értelemben is életvédő hatású – fűzte hozzá az országgyűlési képviselő.

Házasságban élve, hét gyermek édesanyjaként tapasztalatból mondom: nem kell félni a felelősségvállalástól, az elkötelezettségtől; nem béklyóként, hanem kreatív lehetőségként, kihívásként kell felfogni az egymás iránti szeretet és hűséget – fogalmazott Rónaszékiné Keresztes Mónika.

Simicskó István köszöntő beszédében hangsúlyozta, egy ország igazi erejét a családok adják. Azok a családok, akik gyermekeket vállalnak, hűséget fogadnak egymásnak, segítik, bátorítják, védelmezik egymást, és a család szentségét vallják – húzta alá a politikus. Az államtitkár fontosnak tartja, hogy olyan családokat, generációkat mutassunk be, akik példaértékűen élik az életüket. Az az erő, amit a családok képviselnek, az felülmúlhatatlan; egy ország igazi aranytartaléka a családok erejében rejlik – fogalmazott a KDNP-s honatya.

Forrás: fidesz.hu