A havas eső és a 0 fok ellenére Gazdagrét apraja-nagyja összegyűlt, hogy együtt díszítsék fel a Dzsungel Parkban, vagyis a Torbágy és a Frankhegy utca közötti területen, a Kaptató sétány mellett felállított karácsonyfát.

Az esemény házigazdája, Király Nóra alpolgármester elmondta, hogy tíz éve dédelgetett álma teljesült a közös fenyő díszítésével. Kerületi képviselősége óta törekedett ugyanis arra, hogy Gazdagrét amúgy is rendkívül élénk közösségi élete újabb kuriózummal gyarapodjon. Reméli, hogy ezzel a faállítással egy újabb hagyományt honosítanak meg a környéken.
Az önkormányzat által előzetesen fényfüzérrel és néhány nagyobb dísszel ékesített fára a környékbeliek díszkészítő versenyének alkotásai is felkerültek.
Több mint száz dísz érkezett
A több mint száz pályaművet három kategóriában díjazták: a legkisebbek közül a legfeljebb ötéves kisgyerekek kaptak jutalmat, a második kategóriában kisiskolások, a harmadikban felnőttek részesülhettek elismerésben.
A díjakat a karácsonyfa előtt osztotta ki alpolgármester asszony, majd a 80 cm átmérőjű  adventi koszorú első égő gyertyája mellett a környék ovisai és Csíkihegyek Általános Iskola tanulói szerepeltek és ünnepi dalokat énekeltek.

Az éneklésbe bekapcsolódtak a jelenlévők is, akiket a Gazdagréti Könyvtár dolgozói saját készítésű süteménnyel kínáltak, a Gazdagréti Összefogás Egyesület pedig forró téli italok osztásával tette még ünnepibbé a hangulatot.

Üzenet a díszek mellett
Kedves üzenetekkel is díszítette a fát bárki, aki az előre kilyukasztott, szalaggal átkötött kártyára írt, vagy rajzolt valamit.
Király Nóra megköszönte a nagy számú, aktív részvételt és mindenkit arra bíztatott, hogy a soron következő adventi gyertyagyújtásokra (december 5., 12., 19..) is jöjjenek el, sőt szóljanak a szomszédjaiknak, ismerőseiknek is, hogy minél többen ünnepelhessék együtt a Karácsonyt Gazdagréten.

Az eseményről készült videó ITT tekinthető meg>>>>