Szavazott a Képviselő-testület – elfogadta Újbuda 2015-ös költségvetését, amely számos hiányosság pótlására ad lehetőséget az egészségügy és a közbiztonság területén.

Az egészségügy területén sok hiányosság pótlására ad lehetőség az idei költségvetés: Megújul és korszerűsödik a Vahot utcai orvosi rendelő, a megszavazott 50 millió forintból. Az egészségügyi intézmények az akadálymentesítésre 15 milliót fordíthatnak, ezzel sok babakocsis anyuka és kerekes székben ülő mozgás korlátozott közlekedését könnyítik meg. Amennyiben sikerül az Allee mögötti épületben kialakítani a gyermek egészségügyi centrumot, az lesz Buda legnagyobb és legmodernebb ellátó központja.

Az egészséges szemléletmód népszerűsítésére egy egészségügyi piknik szervezésével szeretnénk hozzájárulni, ahol felhívjuk a figyelmet a szűrések fontosságára.
A Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskolában 13 millió forintból nyílászáró cseréket lehet megvalósítani, illetve a Gazdagréti u. 2. sz. alatti Óvoda új férőhelyekkel bővül a költségvetésben szereplő 10 millió forintból.
A másik fontos terület: A közbiztonság
A közbiztonság javulását várjuk attól a 45 millió forintos beruházástól, amelyet a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére fordíthat a közterület-felügyelet. A 20 kamera fele Gazdagrét, fele pedig Sasad, Madárhegy, Kelenföld utcáit figyeli majd.

Ezen kívül a rendőrség további 87 millió forintból üzemeltetheti a kerületben lévő, több kamerából álló térfigyelő rendszert.

A katasztrófavédelemre szánt 8,5 M ft-os összegből életmentő eszközök vásárlását, illetve szociális helyiségek felújítását lehet megvalósítani.

A polgárőrség és az önkéntes mentők 12 M ft támogatást kapnak összesen. Ezt az összeget eszköz- és egyenruha beszerzésekre, valamint a működésre fordítják az egyesületek. A polgárőrség tagjainak létszáma egyre gyarapszik, ez sokat segíthet abban, hogy Újbuda legyen a város legbiztonságosabb kerülete.