Nagy volt az izgalom és a készülődés a Gazdagréti Közösségi Házban: ünnepi ruhácskába bújt csöppségek várakoztak az előtérben, míg az édesanyákat profi sminkesek készítették fel a fotózásra.

Az rendezvény ötletgazdája, Király Nóra, újbudai alpolgármester, gazdagréti önkormányzati képviselő volt, aki elmondta, hogy ötgyermekes édesanyaként tapasztalatból tudja, hogy az édesanyák, nagymamák számára a legszebb ajándék, a gyermekükről, családjukról készült fénykép.

Az ajándéksminkelést pedig kényeztetésnek szánta az anyukáknak, akik nagyon nehezen jutnak el bárhová a mindennapi otthoni teendők miatt. „Örülök, hogy a kezdeményezésem segített az anyukáknak kiszakadni a hétköznapokból, kicsit ők is kinyíltak és gyermekükkel az ölükben, elegánsan felöltözve, szép sminkkel, örökíthettük meg őket. Kihasználva a lehetőséget én is csináltattam egy fotót az egyik kislányommal.

Ezen a héten más rendezvénnyel is készültem az édesanyák és a gyerekek számára. A Ringató, a családi zenés, dalos program tanfolyamvezetői és önkéntesei lepik majd meg a felhívásra a Móricz Zsigmond körtérre érkezőket és az arra sétálókat.” – tette hozzá Király Nóra.

A fényképek, így ezek a képek is természetesen most is nagyon értékesek a tulajdonosaik számára, azonban a többi használati tárggyal ellentétben az idő múlásával értékük egyre nagyobb lesz.