Király Nóra egészségügyért és közbiztonságért is felelős alpolgármester kezdeményezésére a Gazdagréti Összefogás Egyesület is részt vett azon a gyermeknapi programon, melyet az Újbudai Önkormányzat rendezett május 31-én vasárnap a Bikás-parkban.

Az egyesület sátránál a gyerekek focizhattak, tollasozhattak, játékos vetélkedőkön próbálhatták ki ügyességüket és még aszfaltkrétát is kaptak a kezükbe, amellyel gyermeknapi témájú történeteket rajzolhattak.

A felnőttek és gyerekek nagy örömére közelről megtekinthető volt az Újbudai Polgárőrség egyik autója és a polgárőrök ruhája. A jelenlévő önkéntes polgárőrök az érdeklődőket tájékoztatták a polgárőrök munkájáról, feladatairól. Aki pedig kedvet érzett a polgárőrséghez való csatlakozáshoz, egy jelentkezési lap kitöltésével megtehette.

A felnőtteket továbbá egy közbiztonsággal kapcsolatos kérdőív kitöltésére kérte a közbiztonságért is felelős alpolgármester, aki a fáradozást vattacukorral honorálta, így a gyerekek nemcsak lufit, hanem apa vagy anya segítségének köszönhetően egy kis édességet is kaphattak.
Király Nóra kérdésünkre elmondta, azért fontos számára a XI. kerületiek közbiztonsággal kapcsolatos véleménye, mert munkája során arra törekszik, hogy Újbuda legyen a város legbiztonságosabb kerülete!