„Csináljuk a cirkuszt!” címmel rendezték meg Gazdagréten a gyermeknapot és a már hagyománynak számító „tappancsfal” avatását május 28-án.

A szervezők idén új formát adtak a gyermeknapnak Gazdagréten, ahol zajos felvonulással vette kezdetét a program szombat délután. A gyerekek és a fellépők cirkuszi menetben vonultak a Gazdagréti térről a közösségi házhoz, ahol igazi vigasság vette kezdetét, artistákkal, bohócokkal, bűvészekkel.

A sok-sok program mellett a trambulin és a kutyaügyességi bemutató is nagy sikert aratott.

Tappancs nyomok a falon
Idén is sor került a „Tappancsfal” avatására. Ennek a kedves hagyománynak az a lényege, hogy a tavalyi gyermeknap óta született gazdagréti babák láblenyomata és fotója felkerül a Gazdagréti Közösségi Ház falára, ahol egy évig – a következő tappancsfal avatásáig – láthatóak, majd a szülők hazavihetik emlékbe.

Az avatásra idén is Király Nóra alpolgármestert, gazdagréti önkormányzati képviselőt kérték fel a szervezők.

Az ötgyermekes édesanya kiemelte a városvezetés családbarát politikáját, aminek szerinte ékes példáját mutatja Gazdagrét, ahol magas a kisgyermekes családok aránya.

Hozzátette, hogy annak érdekében, hogy Gazdagrét minél élhetőbb és biztonságosabb környék legyen, igyekezett minél több felújítást és fejlesztést kezdeményezni. Példaként említette a Regős köz melletti Regélő játszótér felújítását, a KRESZ tanpálya kialakítását, a Törökugrató Általános Iskola nyílászáróinak felújítását, a Nagyszeben tér felújítását, a lakótelep virágosítását, illetve a közbiztonság érdekében a polgárőr iroda megnyitását és a biztonsági kamerák kihelyezését.
A legszebb ajándék a közös időtöltés
A jelenlévő szülőket, megjelenteket arra kérte, hogy a jövőben is bátran forduljanak hozzá megoldandó problémáik esetén, akár önkormányzati képviselői, akár alpolgármesteri hatáskörben lehet a gazdagrétiek segítségére.

Elmondta azt is, hogy a legszebb gyermeknapi ajándékot a szülő azzal adhatja a gyermekének, ha közösen, vidám játékkal töltik az időt – ahogyan most is.
Az eseményről készült kisfilm ITT látható>>>>