Kerületi csapat győzött a BVSC pályáján november 15-én, szombaton megtartott magyar amerikai foci bajnokság döntőjében szombaton. Az Újbuda Rebels így magyar bajnok lett. A döntőn a csapatnak szurkolt Király Nóra, Újbuda alpolgármestere is.

Magyar Amerikai Football – elit liga (HFL) Bajnok lett az Újbuda Rebels, kerületünk amerikai football csapata, amely 2008-ban kezdte meg működését a Budai XI Sportegyesület szakosztályaként.
Maga a sportág 2005. óta működik bajnoki jelleggel Magyarországon,  az USA-ban 1869. óta a rögby-ből kifejlődött csapatjáték Amerika legnépszerűbb sportága és mára a világ legnézettebb bajnoksága.
Magyarországon mára közel 50 csapat három osztályban küzd a bajnoki címekért és már több éve megindult az utánpótlás nevelés és versenyeztetés is.
A döntőben szereplő csapatok közül a Wolves már öt bajnoki győzelemmel rendelkezik, melyből az elsőt 2005-ben nyerte.

Az Újbuda Rebels a hat év alatti építkezéssel és meneteléssel jutott el a döntőig. Az összecsapás hatalmas érdeklődés mellett zajlott a BVSC pályán (közel 7 ezer fő nézővel).

A Magyar Amarikai Football – elit liga (HFL) – 2014-es szezonjának döntőjében az Újbuda Rebels második félideji remeklésének köszönhetően (első félidő 9:3 a Farkasoknak)  19:9-re legyőzte a Docler Wolves-t, megszerezve története első bajnoki címét.

A mérkőzés legértékesebb játékosának Kocsi Pétert az Újbudaiak “elkapóját” választották meg.

Kerületi szempontból érdekesség, hogy újbudai csapatjátékok szempontjából MB I. osztályban utoljára a kosárlabdázók nyertek I. osztályú  Magyar Bajnokságot, 1990-ben a BEAC-os lányok, 1975-ben a MAFC-os fiúk kosárlabda sportágban.

Király Nóra, Újbuda alpolgármestere a helyszínen szurkolt a csapatnak, majd gratulált a győzelemhez a játékosoknak