Húsvét a Gréti piacon

2014. április 19-én Húsvéti hangulatot hozott a Szent Angyalok Plébánia kertjébe a Palinta társulat. A Gazdagréti Összefogás Egyesület szervezésére Veres Andi és kísérője kedves gyerekdalokat énekeltek a húsvétról, és a tapsifülesről „Sárgarépás Jónapot” c. előadásukban.  Az alkalmi színpaddá vált teraszra a „mélyen tisztelt, csodálkozó szemű publikum” is invitálást nyert, és hamar dalra is fakadtak, mint bábtojások, nyuszik és csibék. – ez a dallam („Nyuszi hipp és nyuszi hopp…”) azóta is a vendégek fülében rakoncátlankodik makacsul.

Jött a nyuszi…

A közel egy órás műsort kihasználva a szemfüles tapsifüles csoki tojásokat rejtett el szanaszét a kertben. A bundás kis huncut azonban arra nem gondolt, hogy Király Nóra is szemfüles és úgy leleplezi, hogy még a mikrofonba is bemondja, hogy épp most látta elsuhanni őt. Nos, a bejelentésnek meg is lett az eredménye: Meglódultak az apróságok, keresgéltek a 6 centis markok és szinte mindenki sikerrel járt. Akinek esetleg üres maradt a kosárkája, azok között a képviselőasszony szétosztotta a színesen csillogó finomságokat, amelyeket már – az inkognitó megőrzése miatt – nem volt ideje eldugni a Tapsifülesnek.

… és ment a nyuszi 

Ezután a gyerekek és felnőttek szinte egyforma lelkesedéssel látogatták meg a pár méterrel távolabb lévő állatsimogatót, ahol a puha szőrű nyuszikát, kisbárányt, kisgidát és anyukáikat érinthették meg, de sokan életükben először itt láttak naposcsibét, és napos kacsát is. Azok között, akik nemcsak a húsvéti ajándékozó csokoládétojásaira vágytak, kisorsolásra került három élő kis nyuszika. A puha, prémes jószágokat csak a szülő írásos beleegyezésével vihették haza a boldog tulajdonosok. Nekik biztosan, de reméljük, a többi részvevőnek is hosszú távú, kedves emlékké vált ez a nap.