A polgármester úr köszöntő szavai után az intézményekben az egészség- és környezetvédelem feladatairól is szó esett. Király Nóra egészségért és közbiztonságért felelős alpolgármester interjújában elmondta, az egészségnevelést a legfiatalabb korosztálynál kell elkezdeni és minden köznevelési-közoktatási intézményben, tekintet nélkül az életkorra, kiemelt fontossággal kell kezelni. A környezetvédelmet pedig mindennek az alapjaként kell felfogni, hiszen az egészséges környezet, a levegőnk, a földünk tisztasága ad lehetőséget az egészséges táplálkozásra, életre.


Fontos a közös munka a gyermekeinkért

Minden jelenlévő nagy segítséget kapott a másság elfogadásával kapcsolatban a „Közös a Napunk” óvodai érzékenyítő program előadásán, melyen az önkormányzat esélyegyenlőségi munkatársa és a Kézenfogva Alapítvány is jelen volt.

Szóba kerültek a szociális terület aktuális feladatai, valamint a köznevelés aktuális tennivalói az iskolák és óvodák vonatkozásában.

„Az intézményvezetők és az önkormányzat dolgozóinak közreműködésére a jelenlegi értekezleten, de folyamatosan a tanév közben is nagy szükség van ahhoz, hogy gyermekeinket jól tájékozott vezetők és a lehető legjobb ellátottságú intézmények várják” – mondta el Király Nóra, az öt gyermekes, gyakorló édesanya.