Az Újbudai Humán Szolgáltató Központ gyermeknapi előzetes rendezvényén három, XI. kerületi iskolából közel 70 gyermek gyűlt össze.

A gyerekeket egy kis zsúrral köszöntötték a szervezők, amelynek keretében néptánc oktatás is folyt. A hangulatot még vidámabbá tette Király Nóra, Újbuda egészségért és közbiztonságért felelős alpolgármesterének ajándéka: egy-egy helyben készített vattacukor. Plusz ajándék volt még az is, hogy aki akarta, kipróbálhatta ezt az „édes mesterséget”. Sokan rájöttek, hogy bizony nem is olyan könnyű a pálca pörgetése.


Az eseményen a Humán Szolgáltató Központ kertjében egy fát is ültettek, hogy évekig emlékezetes maradjon ez a szép nap. Az ültetéskor Alpolgármester asszony elmondta: A gyermekévek feledhetetlenek és a felnőttek, a nevelők, szülők dolga egyebek mellett az, hogy ügyeljen arra, hogy minél több szép emlékkel ajándékozzák meg a gyerekeket. Elmondta, hogy a legszebb és legmaradandóbb ajándék a gyermekek számára az együtt töltött idő, nem a játékboltok kirakataiban sorakozó méregdrága modern csodák.

Hozzátette még, hogy ötgyermekes édesanyaként tapasztalja, hogy egy családban nemcsak a gyermeknap, hanem a többi 364 is a gyerekekről szól.