Király Nórát, a Fidesz Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatóságának nőkért, és idősekért felelős koordinátorát, a Fidesz-Kdnp XI. kerületi képviselőjét kérte fel dr. Hoffmann Tamás polgármester, hogy a jövőben Újbuda egészségügyi és közbiztonsági területét alpolgármesterként irányítsa. Az újbudai képviselőtestület mai, október 22-i alakuló ülésén az alpolgármester letette esküjét.

Király Nóra elmondta, hogy nagy megtiszteltetés volt számára a felkérés, hiszen Budapest legnagyobb kerületében két rendkívül fontos területtel foglalkozhat. Női politikusként munkájában a leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő csoportra: a nőkre, a családokra és az idősekre kíván kiemelt figyelmet fordítani, de fontosnak tartja az egészségügyi ellátás minőségének fejlesztését, az intézetek kényelmének, betegközpontúságának, továbbá az orvosok helyzetének javítását is. Fontos számára a szűrővizsgálatok és az egészségmegőrzés kérdésköre, valamint a mozgás és a szabadidősportok, mint prevenciós eszközök támogatása.

A közbiztonság területén el szeretné érni, hogy nagyobb figyelmet kapjanak a kiszolgáltatott helyzetben lévők, a gyermekek, a nők és az idős emberek. Az alpolgármester hozzátette: női politikusként mindkét feladatkörében a nők helyzetének stabilizálását és esélyegyenlőségük megteremtését helyezi munkájának középpontjába.

Király Nóra közgazdász-politológus, házas, négy gyermek édesanyja. 2006. és 2014. között, két cikluson keresztül Újbudán Sasad és Gazdagrét önkormányzati képviselőjeként dolgozott, 2014-ben újraválasztották. Önkormányzati feladatai mellett a Fidesz Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatóságának nőkért és idősekért felelős koordinátora.

Fotó: Ari Gábor

Forrás: kormany.hu