Lovas polgárőrök vehették át ünnepi keretek között az igazolványukat Újbudán 2014. október 30-án. A kilenc újdonsült polgárőr elsősorban Kamaraerdőn, illetve a kerület egyéb olyan területein teljesít majd szolgálatot, amely gépkocsival nehezen járható. A polgárőr szervezetek egyre sikeresebb bűnmegelőzési munkát végeznek a kerületben, kiegészítve ezzel a rendőrök munkáját.

Ünnepélyes keretek között állt szolgálatba a Lágymányosi Polgárőrség lovas polgárőr egysége. A kilenc lovas sikeresen letette a polgárőr alapismereti vizsgát, így a 2014. október 30-i rendezvényen Hegedűs György, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének általános elnökhelyettese átnyújtotta részükre a polgárőr igazolványokat. A lovas polgárőrök elsősorban Kamaraerdőn és környékén végeznek bűnmegelőzési járőrszolgálatokat. Ezen a területen az illegális szemétlerakás és a betöréses lopások okozzák a legnagyobb gondot.

Az ünnepségen Király Nóra közbiztonságért felelős alpolgármester is kezet szorított az új egység minden tagjával sikeres szolgálatot kívánva minden résztvevőnek. Beszédében elmondta, hogy nagy örömmel tölti el, hogy ennyi fiatal csatlakozik a polgárőrséghez, amelynek munkája immár elengedhetetlen a kerületben élők biztonsága érdekében. Alpolgármesterként fontosnak tartja, hogy az állampolgárok saját maguk is tevékenyen részt vegyenek a közbiztonság fejlesztésében, hiszen a rendőrségnek az eszközei végesek. Éppen ezért alpolgármesterként mindenkit csak buzdítani tud arra, hogy lépjen be polgárőrnek, hiszen öröm egy ilyen jó csapatban közfeladatokat ellátni.

Az ünnepélyen részt vett Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő, valamint a kerületi rendőrkapitányság számos munkatársa is.

Fotó: Kis-Guczi Péter