Király Nóra, újbudai alpolgármester kezdeményezésére 2015. szeptember 15-én megalakult a Női Önkormányzati Képviselők Klubja (NÖKK) a budapesti, kormánypárti önkormányzati képviselőnők részvételével. Az új szervezet célja, hogy a közéletben szerepet vállaló nők bemutassák munkájukat és felhívják a figyelmet feladataik fontosságára.

A fővárosi kerületek önkormányzatában jelenleg 65 nő tölt be képviselői tisztséget a Fidesz-KDNP színeiben, akik jelentős szerepet vállalnak a közéletben. Munkájuk és jelentőségük elismerését bizonyítja, hogy a kormánypárt számol a női politikusokkal és lényeges szerepet szán nekik. Az új informális szervezet egyik célja, hogy bemutassák munkájukat és felhívják a figyelmet feladataik fontosságára. Szeretnék elérni, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a nők politikai szerepvállalása, a szakmai munkájuk és elért eredményeik alapján kellő figyelmet és nyilvánosságot kapjanak.

A szervezet az együttgondolkodásnak és a közös munkának ad teret, ahol a résztvevők szakmai és közéleti céljaikat egymással megoszthatják. A fórum gondolatébresztő klubként is működik, ahol az ötletek megvalósítását gyakorlati tapasztalatokkal támogatják.
Király Nóra, a szervezet megalakulását kezdeményező újbudai alpolgármester elmondta: a Női Önkormányzati Képviselők Klubjának létrehozása (NÖKK) szükségszerű és hiánypótló. Az önkormányzati képviselők között számos hölgy található, akik más attitűdökkel és képességekkel tudnak a polgárok felé fordulni, mint férfi társaik. Társadalmi részvételük nélkülözhetetlen, ugyanakkor az általuk végzett tevékenység jelenleg kevésbé látványos.
A szervezet nem titkolt szándéka a kormány és a miniszterelnök támogatása, munkájának segítése. Mivel a választópolgároknak több mint fele hölgy, a politikai életben való részvételük alapvető. Ennek az óriási méretű és bonyolult összetételű tömegnek a megszólítása, érdekeik képviselete nem egyszerű kihívás. Erre a feladatra is vállalkozik az új szervezet, amelynek soraiban szinte minden társadalmi réteg és családi állapotú nő képviselteti magát.