A frissen felújított Tétényi úti Mályva Gyógyszertár átadóján Király Nóra egészségügyért felelős alpolgármester elmondta, a folyamatos fejlesztés nem csak az önkormányzat és az állam feladata, hanem szükség van a magántőke bevonására is. Véleménye szerint a gyógyszerészek ugyanolyan fontos szereplői az egészségügynek, mint az orvosok, hiszen egy téves gyógyszerajánlás éppen olyan súlyos következményekkel járhat, mint egy orvosi műhiba, ezért kiemelt figyelmet fordít a gyógyszerészek munkájának segítésére is.

A patika a felújításnak köszönhetően nem csupán világosabb és tágasabb lett, hanem az eladótér is barátságosabbá vált, megszűntek a dolgozókat és a vásárlókat elválasztó falak.

A Mályva Gyógyszertár a BENU cégcsoporthoz tartozik, amely további két kerületi patikát üzemeltet: egyiket a Móricz Zsigmond körtérhez közel, a Bartók Béla úton, a másikat a Karinthy Frigyes úton. Ezeket is a közelmúltban – 2012 és 2013 folyamán – újították fel. Mindegyik harminc, negyven éve épült, felújítási költségük mindkét esetben harmincöt millió forint volt – tudtuk meg Zlinszky Jánostól, a Benu Magyarország Zrt. igazgatósági tagjától.