Kicsiket és nagyokat egyaránt vártunk a futópályára 2014. március 8-án. A szép, napos idő, a dinamikus zene és a nyüzsgés nemcsak a versenyre már napok óta készülő indulókat, de még az arra sétálókat is odacsalogatta; többen akkor döntötték el, hogy nemcsak bíztatják a többi futót, hanem ők is neveznek a versenyre.

A verseny célja az volt, hogy ösztönözzük a gyerekeket a mozgásra, ami a testi-lelki egészségükhöz elengedhetetlen.

A legkisebbek között igyekeztünk a legtöbb jutalmat kiosztani, ugyanis minél előbb elkezdődik bennük a sport iránti szimpátia, minél több pozitív élmény köti őket a rugalmas, élénk színű „gumisávhoz”, annál nagyobb eséllyel folytatják a későbbiekben a futást önszántukból, jutalom nélkül is.

Az esemény fő védnöke dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár úr, védnöke pedig dr. Hoffmann Tamás, kerületünk polgármestere és Király Nóra önkormányzati képviselőasszony volt.

Polgármester úr 10 órakor tartott nyitóbeszédében hangsúlyozta a mozgás fontosságát és gratulált azoknak, akik egyáltalán beneveztek a versenyre, függetlenül a majdan elért helyezéstől, hiszen a legfontosabb a részvétel. Később dr. Simicskó István államtitkár úr szintén szólt pár bíztató és elismerő szót a gazdagrétiekhez. Király Nóra képviselőasszony köszönetet mondott a megjelenteknek és mindhárman részt vettek a startpisztolyok elsütésében, később az érmek és az ajándékok átadásában.

A megadott távok lefutása  zökkenőmentesen és dinamikusan zajlott, Elekes Tamás, a rendezvény házigazdájának vezetésével.