Király Nóra egészségért és közbiztonságért felelős alpolgármester, önkormányzati képviselő nem feledkezett meg a körzetében és a közelben élő hölgyekről a nőnapon sem.

Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselőt hívva segítségül, összesen 200 cserép virágot osztott szét a gazdagréti Gréti piacon vásárló hölgyek és az árusok között.

Elmondta; számára azért is kiemelten fontos a nőnap, mert ötgyermekes, dolgozó családanyaként személyesen is átérzi, milyen sokféle szerepben meg kell felelnie egy nőnek, miközben csinos külsőt és derűs belsőt vár el a környezete. Ezért a nem könnyű mindennapos helytállásért tehát minden hölgynek, családanyának, nagymamának kijár a köszöntés.

Segítség, ha baj van
Maximálisan megérti azokat, akiknek a gyerekek nevelése, a munkahelyen való 100 százalékos teljesítmény nyújtása, az otthoni háztartás vezetése mellett nem sikerül megőrizni a testi-lelki egyensúlyukat. Felkérte az Újbudai Humán Szolgáltató Központ munkatársát, hogy a helyszínen személyes tájékoztatással és szórólapokkal segítse azokat az érdeklődőket, akik vagy személyesen érintettek, vagy ismerősük, családtagjuk számára szeretnének segítséget kérni.
Kiderült, hogy nagyon hasznos volt a szolgáltató központ bemutatkozása, mert az emberek többsége nem hallott a kerületben működő, ingyenesen igénybe vehető pszichológiai, életvezetési, jogi tanácsadásokról. Többen azonnal időpontot is kértek a jogász és a pszichológus fogadóóráira és néhányan bejelentkeztek családi klubfoglalkozásokra is.
Egészségügyért is felelős alpolgármesterként nőnapra való tekintettel a nőket nagy számban veszélyeztető méhnyak rák megelőzésének fontosságára is felhívta a figyelmet. Ehhez a Mályvavirág Alapítvány önkéntesei nyújtottak segítséget, akik szintén személyes tájékoztatással és szóróanyaggal bíztatták a nőket az évi rendszeres szűrővizsgálatra, amely csupán 10 perc, de akár életet menthet.
Boldog nő = boldog család
Király Nóra elmondta még, hogy alpolgármesteri feladatai mellet a jövőben azon is szeretne dolgozni, hogy tanácsokkal, példákkal segítsen a magyar, kisgyermekes dolgozó nőknek a család és a munka közötti összhang megteremtésében, hiszen, ha a nő, az anya boldog, az egész család boldog.