2014. szeptember 27-én több, mint százötven versenyző részvételével zajlott le a Gazdagréti Összefogás Egyesület által szervezett “Őszköszöntő Futóverseny”.

A Torbágy utcai, kb. 700 méteres futópálya átadása óta  az egyesület évente kétszer rendez futóversenyt. Az esemény elsősorban a gyerekeknek szól, annak elősegítésére, hogy minél korábban megszeressék a mozgást, mely az egészséges életmód elengedhetetlen része. A legfiatalabb versenyző két és fél, a legidősebb hetvenöt éves volt. A dobogós versenyzők életkor és nemek szerint külön díjazásban részesültek, és mindenki emléklappal térhetett haza.

A rendezvény fő védnöke Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár volt, aki a 6 éves kisfiával együtt futotta végig a megadott távot.

A jó hangulatú versenyt Király Nóra önkormányzati képviselő vezényelte le. A futókat és kísérőket egy tányér finom milánói makarónira és egy limonádéra is megvendégelte az egyesület.

Miután kiürültek a tányérok és a futópálya, úton hazafelé csillogtak az érmek és a szemek. Reméljük, a legközelebbi futóverseny is ilyen népszerű lesz!