Az Újbudai Szent Kristóf Szakrendelő adott otthont a Magyar Gyógyszerészi Kamara által évente megrendezett Patikanapnak 2015. június 3-án. A megjelenteket Király Nóra egészségügyért és közbiztonságért felelős alpolgármester köszöntötte.

Alpolgármester asszony elmondta, hogy nagyon fontos és hasznos kezdeményezésnek tartja e nap célkitűzését, mely szerint a gyógyszerészek munkájának fontosságára és a betegekkel kialakított bizalmi kapcsolatra is felhívják a figyelmet.
A gyógyszerész felelőssége
Emlékeztetett, hogy egy gyógyszerész felelőssége nem kisebb, mint egy orvosé, hiszen ha nem jól végzi a munkáját, figyelmetlen, vagy felkészületlen és más hatóanyagú gyógyszert ad ki, az a beteg életébe kerülhet. Így tehát éppen olyan megbecsüléssel kell kezelni a gyógyszerészek munkáját, mint az orvosokét.

Véleménye szerint szükség van arra, hogy az egészségügynek e fontos szereplői bekapcsolódjanak a Népegészségügyi programba és együttműködve a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézettel egész évben tartalmas és fontos információáramlás jöjjön létre.

Legfontosabb a megelőzés
Fontosnak tartotta még elmondani, hogy a betegségek gyógyításában kulcsszerepe van a gyógyszereknek, azonban mindannyian tudjuk, hogy elsődleges a megelőzés, ezért mindenkit arra bíztat, hogy vegyen részt szűrővizsgálatokon, végezzen rendszeres testmozgást és részesítse előnyben a zöldségeket, gyümölcsöket az étrendjében.
Végezetül eredményes eszmecserét és hosszan tartó egészséget kívánt mindenkinek.