Február 11-én polgárőr vizsgát tett, így hivatalosan is az Újbudai Polgárőr Egyesület tagja lett csaknem húsz önkéntes, köztük a XI. kerület országgyűlési képviselője, dr. Simicskó István államtitkár úr is.

Az eseményen jelen volt Király Nóra közbiztonságért és egészségügyért felelős alpolgármester, az Országos Polgárőr Szövetség képviseltében Markos György és Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke is.

Alpolgármester asszony köszöntötte a megjelenteket majd külön megköszönte Államtitkár úrnak, hogy e mellé a nemes ügy mellé áll, jó példával járva elől. Államtitkár úr örömmel tett eleget a felkérésnek és hangsúlyozta, hogy a polgárőrség önkéntes munka, ettől még értékesebb, hiszen nem pénzkereseti lehetőség, hanem meggyőződésből végzett tevékenység.
Elmondta azt is, hogy mindenki, aki – sikeres vizsga után – belép az Újbudai Polgárőr Egyesületbe, nemcsak kívülről várja a segítséget, hanem saját maga is tesz a biztonságáért. Király Nóra alpolgármester asszony kifejtette, hogy a polgárőrök önkéntes munkája nem igényel nagy időráfordítást, csupán heti pár óra közterületen való egyenruhás sétát, ami sokat jelent a lakosság megnyugtatásában és a bűnözők elrettentésében.

Velük megkétszereződik a járőröző rendőrök száma

Ha minden rendőr egy polgárőrrel járőrözhetne, szinte megkétszereződhetne a rendőrség létszáma. Az önkéntesek jelenlététől várható még a trükkös lopások, gépjármű lopások és betörések számának csökkenése, de a közúti baleseti helyszínelésben, a helyszín biztosításában, az óvodák, bölcsődék és iskolák előtti úttesteken való biztonságos átkelésben is sokat segíthetnek.
Alpolgármester asszony elmondta még, hogy mivel a közbiztonság mindannyiunkat érintő kérdés, ezért havi rendszerességgel Közbiztonsági Tanácsot hív össze, ahol jelen vannak a rendvédelmi szervek képviselői, akik arról egyeztetnek, hogyan támogathatják egymás munkáját annak érdekében, hogy Újbuda legyen a város legbiztonságosabb kerülete.