2014. június 3.-án Közbiztonsági Fórumot tartottak a Közösségi házban.

A Fórumon jelen volt Berki Antal, rendőrkapitány, Fúri Lajos, a közterület-felügyelet vezetője, Lőrincz Gergely, Újbuda Prizma ügyvezetője, Hoffmann Tamás, kerületünk Polgármestere, Király Nóra és Sass Szilárd önkormányzati képviselők.

A Fórumon elhangzott egyebek mellett két, a lakók biztonságát célzó pályázati felhívás is. Az egyik olyan kamerarendszerre vonatkozik, amely a társasházak bejáratát és több pontját figyelné.

Nyertes pályázat esetén az önkormányzat átvállalja a költségek 50 %-át, így 86 ezer forintba kerülne a társasháznak a kamerarendszer.
Erre a pályázatra társasházak jelentkezését várják.

Magánszemélyek részére jött létre az ún. “Rács-program”, amely keretében a pályázatot benyújtó nyertes lakók nyílászáróira biztonsági rács kerülne. A kamerarendszer és a rács-programmal kapcsolatos további részeteket, valamint a pályázathoz szükséges nyomtatványt a www.ujbudaprizma.hu oldalon találnak. Aki nem rendelkezik internet-hozzáféréssel, személyesen is igényelhet ilyen lapot az Önkormányzat ügyfélszolgálatán, vagy az Újbuda Prizma Kft. Hamzsabégi út 60. sz. alatti irodájában.
Polgárőrök jelentkezését várjuk!

A fórumon elhangzott az is, hogy megalakult az Újbuda Polgárőr Egyesület, mely tevékenységével az egész kerületet le kívánja fedni. Lakókörzetünkben is működik egy lelkes kis csapat, melynek bővítéséhez szeretettel várjuk az Ön jelentkezését is!
A felkészítés után vizsgát tett, fényképes igazolvánnyal rendelkező önkéntes polgárőrök 5-6 fős csoportokban járják Gazdagrét utcáit. Ez nemcsak a rendőrség munkáját segíti, de a lakók biztonságérzetét is növel.

Jelentkezésüket Elekes Tamás, a csapat koordinátora várja az elekes.tamas@ujbuda.hu címen.