Király Nóra, XI. kerületi egészségért is felelős alpolgármester segítségével 25 kisgyermek vehetett részt abban az egy hetes napközis táborban, amely a XI. kerületi Kamaraerdei Ifjúsági parkban került megrendezésre.

Alpolgármester asszony kérdésünkre elmondta, milyen fontosnak tartja a kisgyermekek sportos életmódra nevelését, hiszen az az egészség alapja. Minél korábban megszeretik a gyerekek a mozgást, az egészséges életmódot, annál valószínűbb, hogy felnőttkorukban is rendszeresen űznek majd valamilyen sportot, vagy végeznek rendszeres testmozgást. Az ötgyermekes édesanya rendkívül fontosnak tartja a példamutatást is, ezért ő és a férje is rendszeresen sportolnak, ahová lehetőség szerint a gyermekeiket is magukkal viszik.
Egészség gyakorlatban és elméletben

A táborban a 3-8 éves gyerekek a napi háromszori étkezésen túl mindennap kaptak friss gyümölcsöt és kellő mennyiségű ásványvizet.

A napi programok között szerepelt az úszás, foci, tánc tanítás, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos kvízjátékok. A kreatív foglalkozások során pedig táplálkozási naptárt készítettek, amellyel az idénygyümölcsök és zöldségek fogyasztásának fontosságát is megtanulhatták a kis résztvevők.

A jó hangulatú, sportos tábort az Összefogás XI. Sportegyesület és a Gazdagréti Összefogás Egyesület bonyolította le. Mivel a megvalósításhoz pályázati források is rendelkezésre álltak, a hasonló táborok részvételi díjának csupán felébe került. Alpolgármester asszony elmondta, ez különösen nagy segítség volt a kevésbé tehetős családok számára is. Reményei szerint minden évben sikerül a mostanihoz hasonló programokat beiktatni a gyerekek nyári szünidejébe.

A tábor összefoglaló kisfilmje ITT tekinthető meg>>>>