Nem véletlen, hogy olyan jogszabályokat alkottunk, amelyek a családok, a gyermekek védelméről, az édesanyák megbecsüléséről szólnak – hangsúlyozta Pelczné Gáll Ildikó, Király Nórával közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A Fidesz európai parlamenti képviselő-jelöltjei anyák napja alkalmából egy monori, tizenegy gyermeket nevelő családhoz látogattak vasárnap. Király Nóra, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóságának koordinátora köszönetét fejezte ki a házigazda Zainkó családnak a vendéglátásért.

Négy gyermekes édesanyaként, családpolitikával foglalkozó nőként is azt gondolom, hogy anyák napja az egyik legszebb ünnep az évben. Az anya a család összetartója, akinek a legfőbb feladata az életben, hogy a családot egyben tartsa. Ez egy hatalmas kihívás – fogalmazott Király Nóra, aki az egyik legnehezebb feladatként egy nő életét Négy gyermekes édesanyaként, családpolitikával foglalkozó nőként is azt gondolom, hogy anyák napja az egyik legszebb ünnep az évben. Az anya a család összetartója, akinek a legfőbb feladata az életben, hogy a családot egyben tartsa. Ez egy hatalmas kihívás – fogalmazott Király Nóra, aki az egyik legnehezebb feladatként egy nő életében a család és a munka összeegyeztetését nevezte meg.

A Fidesz európai parlamenti képviselő-jelöltje arról beszélt, számára mindenkor a család áll az első helyen, ugyanakkor az is fontos, hogy a munkájában sikereket érjen el és a közjóért dolgozhasson. Király Nóra lényegesnek nevezte, hogy a család és a munka megfelelő arányban álljon egymással, amiben – mint kiemelte – a Fidesz-kormány az elmúlt négy évben rengeteg segítséget nyújtott, olyan inNégy gyermekes édesanyaként, családpolitikával foglalkozó nőként is azt gondolom, hogy anyák napja az egyik legszebb ünnep az évben. Az anya a család összetartója, akinek a legfőbb feladata az életben, hogy a családot egyben tartsa. Ez egy hatalmas kihívás – fogalmazott Király Nóra, aki az egyik legnehezebb feladatként egy nő életében a család és a munka összeegyeztetését nevezte meg.
A Fidesz európai parlamenti képviselő-jelöltje arról beszélt, számára mindenkor a család áll az első helyen, ugyanakkor az is fontos, hogy a munkájában sikereket érjen el és a közjóért dolgozhasson. Király Nóra lényegesnek nevezte, hogy a család és a munka megfelelő arányban álljon egymással, amiben – mint kiemelte – a Fidesz-kormány az elmúlt négy évben rengeteg segítséget nyújtott, olyan intézkedésekkel, mint például a gyed-extra bevezetése.

Pelczné Gáll Ildikó anyák napját kiemelt jelentőségű ünnepnek nevezte. Most egy rendkívüli, „tizenegyszeres” édesanya áll mellettem. Egy olyan hölgy, akinek négy saját gyermeke van, kettőt örökbefogadott, ötöt pedig nevelőszülőként nevel – utalt a házigazda, Zainkóné Németh Etelkára a fideszes EP-képviselő, aki szerint „itt az élő példa arra, a szeretet hogyan tud megtöbbszöröződni, hogyan válik egyre erősebbé és hogyan lehet minden gyereket ugyanolyan szeretettel és odaadással nevelni”.

Pelczné Gáll Ildikó elmondása szerint, Zainkóné Németh Etelka „nem elégszik meg ennyivel, hanem szeretné átadni azt a tudást, ami benne van”, ezért oktatja is a nevelőszülőket. Örülök, hogy ez egyre könnyebben megy, hiszen január 1-jétől a Fidesz-kormány lehetővé tette azt, hogy a nevelőszülők immár foglalkoztatási jogviszonyban végezhessék ezt a cseppet sem egyszerű tevékenységet – emelte ki az európai parlamenti képviselő, rámutatva, gyermeket nevelni öröm, ami ugyanakkor felelősséggel és áldozatokkal is jár.

Számunkra a család az első. Nem véletlen, hogy olyan jogszabályokat alkottunk, amelyek a családok, a gyermekek védelméről, az édesanyák megbecsüléséről szólnak – húzta alá Pelczné Gáll Ildikó, aki példaként a családvédelmi, és a gyermekvédelmi törvényt említette. A politikus szintén a kedvező intézkedések közé sorolta a Munkavédelmi Akciótervet, azt a lehetőséget, hogy az édesanyák három évig gyesen lehetnek, hogy a nők negyven év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak, illetve a gyed-extrát, amit egyedülállónak nevezett az Európai Unión belül.

Örülök annak, hogy április 6-án olyan felhatalmazást kaptunk, hogy ezt a munkát folytatni tudjuk és sok édesanyát köszönthetünk, akik ezt a rögös, nehéz, de örömmel és boldogsággal teli utat választották – mondta Pelczné Gáll Ildikó, aki Zainkóné Németh Etelka példáján keresztül fejezte ki nagyrabecsülését minden édesanyának anyák napja alkalmából, megköszönve azt az áldozatos munkát, amit végeznek.

A sajtótájékoztatót követően Pelczné Gáll Ildikó és Király Nóra ajándékokkal kedveskedtek a vendéglátó család tagjainak.

(fidesz.hu)