Aki a Gazdagréti Szent Angyalok templom kertjében lévő őstermelői Piacra látogatott október 4-én , szombaton, egy igazi szüreti mulatságba csöppent.

A Gazdagréti Összefogás Egyesület által szervezett rendezvényen bárki kipróbálhatta a szőlőpréselést és mindenki megkóstolhatta az igazi 100 %-os friss mustot.

Nagy volt az érdeklődés annál is inkább, mert az eseményt egy három tagú cigányzenekar muzsikája még hangulatosabbá tette. A zeneszóra közelebb jövő érdeklődőket a szervezők a muston kívül egy tányér finom rizses hússal és egy pohár limonádéval is megkínálták.

A gyerekek is jól szórakoztak: ők őszi képeket színezhettek és parafadugó szeletekből készíthettek képeket.
“Burgonyaszüret”  
A rendezvény ideje alatt – az Önkormányzat jóvoltából – kedvezményes áron vihettek haza burgonyát a XI. kerületi lakcímkártyával rendelkező lakosok.  10 kg krumplit mindössze 200 ft-ért kaptak a lakosok. A kiosztásban segített Hoffmann Tamás kerületünk polgármestere, Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselőjelölt, és Király Nóra önkormányzati képviselő is.

Nemcsak a burgonya, de az alma is népszerű volt: A Szabolcsból érkező őstermelő 140 ft/kg-os áron árult finom gyümölcse is nagyon kapós volt.

A jó időt egy fél órára felváltó eső sem szegte kedvét a szüretelőknek: A sátor alá húzódó “kóstolgatók” közül páran még dalra is fakadtak a hegedűszót kísérve.