2014. október 12-én 10 351 helyi önkormányzati szavazókörben és 3189 nemzetiségi szavazókörben folyt a voksolás reggel 6-tól este 7-ig. A választáson 8 millió 170 ezer fő szavazhatott, azonban ezzel a lehetőséggel a választópolgárok körülbelül fele élt.

Újbudán a kellemes őszi napsütésben láthatóan sokan kötötték össze a hétvégi sétát, vagy kirándulást a szavazással, így a délutáni órákban sok kisgyermekes család is érkezett a kartonurnás helyiségekbe, ezzel az országos átlaghoz képest magassá téve a részvételi arányt.

A választók döntése alapján továbbra is dr. Hoffmann Tamás foglalhatja el a XI. kerület polgármesteri székét. A helyi önkormányzati képviselők eredményeit alábbi linken olvashatja :
http://valasztas.hu/hu/onkval2014/990/990_0_index.html

Nagy meglepetést okozott a 16-os körzet jelöltje, Király Nóra, aki mind a hét szavazókörben megkapta a választók bizalmát, beleértve azt a három, gazdagréti lakótelepi szavazókört is, amely hagyományosan bal oldali területnek mutatkozott az elmúlt években leadott szavazatok alapján.

Ez a – pártállástól független – bizalom valószínűleg annak tudható be, hogy a képviselőnő aktívan jelen van a lakókörzet életében és számos felújítás, kezdeményezés kötődik a nevéhez. Ilyenek például a gazdagréti piac létrehozása, padok, szemetesek kihelyezése, kutyafuttatók létesítése, gazdagréti virágpalánta osztás, a 700 méteres gumiborítású futókör megvalósítása, futóversenyek rendezése, ingyen sportolási lehetőségek gyerekek és felnőttek részére, vagy a rászorulók, nyugdíjasok rendszeres támogatása különféle szórakozási programokkal.