Idén is összegyűltek a november 11-én, a Kerület Napján született újbudai gyerekek és szüleik a Tranzit Kávézóban, hogy együtt ünnepeljék közös szülinapjukat.

Az önkormányzat több mint tíz éve fogadja örökbe jelképesen ezeket a gyerekeket, miközben szüleiket 111 ezer forintos születési támogatással segíti.

A gyerekeket és szüleiket Király Nóra alpolgármester köszöntötte. Az ötgyermekes édesanya szerint életet adni a legcsodálatosabb dolog a világon, hiszen az egy tiszta lappal induló lehetőség az édesanya és a gyermek számára egyaránt.

„Ezek a napok tehát édesanyátok számára is ünnepnapok, azonban ajándékot most csak nektek hoztam” – mondta az újbudai csomagok  átadásakor a csillogó szemű apróságoknak az alpolgármester.

Kifejtette, büszke arra, hogy Újbuda egyre vonzóbb a kisgyermekes családok számára, hiszen városszerte épülnek-szépülnek a játszóterek, bölcsődék, óvodák és említette, hogy a közeljövőben kialakításra kerül a Fehérvári úti Budai Gyermekegészség Centrum is.

Alpolgármesterként és önkormányzati képviselőként programok szervezésével, közösségépítéssel, gyűjtőakciók szervezésével támogatja a kisgyermekeket és a családokat egyaránt.

A zsúr további részében játékmester foglalkozott az ajándékot bontogató, érdeklődő ünnepeltekkel, majd az előadás végén közösen fújták el a szülinapi torta 11 gyertyáját.