2015. március 17-én került megrendezésre az a szemléletformáló program, amely családanyákat, gyermeküket egyedül nevelő nőket, valamint a helyzetükön változtatni akaró hölgyeket támogatja. A Női Bizalmi Kör és az önkormányzat rendezvénysorozata lehetőséget teremt arra, hogy nők együtt, közösséget építve nézzenek szembe mindennapi problémáikkal.

A női szerepek és a munka egyensúlya
Az eseményen kiemelt figyelmet szentelnek a munka és a magánélet összehangolására, a női szerepek egyensúlyának megteremtésére, valamint a nők vállalkozásra ösztönzésére.
A teltházas rendezvényt megtisztelte jelenlétével Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is, aki elismerően szólt a mai nők mindennapi teljesítményéről. Kiemelte: A kormányzat mindent megtesz azért, hogy a nőknek ne kelljen választaniuk a család és a karrier között.
Szabó Kitti a „Nő a bizalom” vezetője elmondta: „ Céljaink között szerepel, hogy olyan támogató közösséget hozzunk létre, ahol a nők megoszthatják egymással tapasztalataikat, bízhatnak a közösség támogató erejében.”

Király Nóra: „Ha a nő, az anya boldog, az egész család boldog”
A rendezvény háziasszonyaként Király Nóra egészségügyért és közbiztonságért felelős alpolgármester elmondta: Míg korábban az „asszonynak a fakanál mellett volt a helye” ma már a társadalmi és gazdasági változások szükségessé teszik az önkormányzatok szerepének változását is. Hangsúlyozta: ha egy nő, anya mentálisan nem érzi jól magát, mert a munkája mellett nem jut elég ideje a családjára, vagy a családja mellett nem tud kiteljesedni a munkájában, felbillenhet a lelki egyensúlya, ami pedig egészségügyi problémákat okozhat.

Elmondta azt is, hogy azért is érzi magához közelinek ezt a témakört, mert ötgyermekes családanyaként neki is nap, mint nap meg kell teremtenie a család és a hivatás közötti összhangot. Ebben a férje és a tágabb családja sokat segít, azonban még így is szükség van energia-utánpótlásra, melyre a legjobb módszer a sportolás. Bár erre a gyerekek alvásakor (reggel 6-kor, vagy este 9 után) szakít időt, ettől nem fáradtabbnak, hanem sokkal erősebbnek, önbizalommal teltebbnek érzi magát.

Tervei között szerepel, hogy a jövőben – alpolgármesteri teendői mellett – segítsen a magyar, kisgyermekes dolgozó nőknek a család és a munka közötti összhang megvalósításában.

Ez az összhang ugyanis mindenki számára rendkívül fontos, hiszen, ha a nő, az anya boldog, az egész család boldog.

Az eseményt Pál Feri atya a női és férfi szerepekről valamint az önbizalomról tartott nagy sikerű előadása zárta.