2017. február 28-án, Budapesten rendezték a Nagykövetasszonyok Klubjának találkozóját. A rendezvénysorozaton a Fiatal Családosok Klubját is megismerhették a jelenlévők. Király Nóra, alapító elmondta, a szervezet több, fontos területen is szeretné segíteni a családok, a nők helyzetét.

„Szervezetünk konferenciákkal, nagyszabású rendezvények szervezésével szeretné hangsúlyozni a családos lét fontosságát, szépségeit, a nők, édesanyák szerepének elismertetését, és segíteni a családok testi és lelki egészségének megőrzését.”

 A rendezvények közül kiemelte a tavaly májusban megszervezett, több száz családot megmozgató újbudai sportrendezvényt és a novemberi nagyszabású Jótékonysági Adventi Vásárt, amelyeken családos civil szervezetek tagjai fogtak össze és sajátkészítésű adventi koszorúikat, dísztárgyaikat árulták az érdeklődőnek. A bevételből az Őrzők Alapítvány teszi jobbá a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulásának körülményeit.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, jó családpolitika nélkül nincs jó nőpolitika.

Államtitkár asszony a misszióvezetői értekezlet keretében tartott eseményen arról beszélt, manapság nem az okoz problémát valakinek, hogy nőnek születik, hanem az, hogy nehéz összeegyeztetnie a munkát és a családi életet. Szólt arról is, hogy Magyarország a GDP 4,7 százalékát költi családtámogatásra, míg az OECD-országokban ez az arány átlagosan 2,55 százalék.

Novák Katalin azt hangoztatta, hogy a gyermek érték, és ezt a gondolatot olyan “unortodox” eszközökkel is népszerűsíti a kormány, mint például az apák és a testvérek értékét hangsúlyozó kampányfilmek és rádióbejátszások.

Horváth Viktória, Magyarország kiemelt külgazdasági és partnerségi ügyekért felelős nagykövete a Hozzáadott érték programról beszélt, amelyben arra keresnek választ, hogy a 21. században mit tehetnek a nők a gazdaság fejlesztéséért Közép-Kelet-Európában.

 A program legfontosabb üzenete, hogy munka és család egyensúlya, valamint a nők számának növelése a munkaerőpiacon gazdaságfejlesztési és demográfiai kérdés, mindenekelőtt azonban jó családpolitika szükséges hozzá – emelte ki.