A mai napon arattuk le mindannak a sok-sok munkának a gyümölcsét, amelyet december 3-án a Családszervezetek II. Jótékonysági Adventi Vásárán és azt megelőzően végeztünk mintegy száz, családokkal foglalkozó civil szervezet, valamint cégek és magánszemélyek összefogásával.

Köszönet a vásárlóknak is

A 2.158.400 forintot jelképező táblácskát boldogan nyújtottam át – a jelenlévő szervezetek képviselőivel együtt – Dr. Nádor Csabának, a Melletted a helyem Egyesület elnökének. Ezt az összeget a Millenárison rendezett eseményen megforduló, csaknem négyezer vásárlónak is megköszöntem.

Őket illeti a legnagyobb köszönet, hiszen ahelyett, hogy valamelyik szupermarket forgalmát növelték volna a karácsonyi ajándékvásárlással, inkább a családjukkal együtt eljöttek a rendezvényünkre, ahol a neves fellépők mellett vidám programok szórakoztatták őket, miközben a kézzel készített karácsonyi ajándékok vásárlásával segítettek a legkiszolgáltatottabbakon, a koraszülött kisbabákon.

Évente nyolcezer koraszülött

 Dr. Nádor Csaba, a Melletted a helyem Egyesület elnöke, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) Honvéd Kórház PIC-vezető főorvosa köszönettel vette át a táblát, majd  kiemelte: évente nyolcezer magyar családban születik koraszülött baba, ebből mintegy hatezren koraszülött intenzív osztályon kezdik életüket. Az egyesület azért alakult, hogy támogassa a családbarát koraszülött-ellátást, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés népbetegségnek számít Magyarországon.

 Az ország négy kórházának segítettünk

 A főorvos úr kiemlete azt is, hogy az adományból négy magyarországi kórháznak is segítettünk, hiszen a befolyt összegből négy anyatej-fejőgépet vásárolnak majd. Hangsúlyozta, hogy az anyatej a legnagyobb ajándék, amit egy édesanyja adhat a babájának. Még nagyobb öröm tehát számunkra, hogy ilyen nemes ügy mellé állhattunk.

 Virágzik a civil szektor

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte: ez a rendezvény jó példája a civilszféra, a gazdasági élet és a kormányzat hármas összefogásának, amely nagy sikert hozott. Hozzáfűzte: Magyarországon a civilszektor él és virágzik, több mint 60 ezer civilszervezet végzi tevékenységét.

Jövőre is megszervezzük

A sok-sok pozitív visszajelzés, a lelkesen csatlakozó szervezetek és annak tudata, hogy milyen jelentős segítséget nyújthatunk a rászorulóknak, arra sarkall, hogy jövőre is megszervezzem a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát, ahol remélem, az ideinél is többen leszünk!