Több mint húsz éve mindig, 2017. december 14-én is közösen ünnepelhettek az újbudai nagycsaládosok. A jó hangulatú karácsonyi programon büszkén képviseltem Újbudát.

A rendezvény megnyitásakor nemcsak a kerület alpolgármestereként, de ötgyermekes édesanyaként is elmondtam, hogy tisztelet és elismerés illeti mindazokat a párokat, akik három, vagy több gyermeket nevelnek.

Tapasztalatból tudom, hogy ez mennyi fáradsággal, lemondással és figyelemmel jár, azonban azt is állíthatom, hogy a gyerekekből áradó vidámság, elevenség és szeretet sokszorosan tér vissza hozzánk, szülőkhöz, egész életünkben.

 

A  nagycsaládosokat minden évben támogatja az önkormányzat.

Azért, hogy ez a gesztus ne csak egy személytelen „csomagkiosztásban” merüljön ki, nagyszerű kezdeményezés indult több mint húsz éve, amelyet remélem, még sokszor húsz év követ.

 

A helyszín most is a Gazdagréti-Csíkihegyek Általános Iskola volt, amelynek tornatermében a 100 Folk Celsius Együttes koncertezett, a színházteremben bábszínházzal szórakoztattak minket, az ebédlőben pedig legkisebb lányommal, Krisztikével készítettünk karácsonyi díszeket, majd jókat nevettünk és ámultunk Lui bűvész vicces műsorán.

A program legizgalmasabb része a tombolasorsolás volt, amelyet Hoffmann Tamás polgármester úrral és Molnár László alpolgármester úrral közösen bonyolítottunk le. A nyertesek számára játékokkal, élelmiszerekkel és egyéb ajándékokkal tettük még emlékezetesebbé az ünnepet.

Az esemény végén minden családtól egy ajándékcsomaggal búcsúztunk, amelyben karácsonyi finomságok és meglepetések lapultak. Ezúton is köszönöm minden újbudai nagycsaládosnak, hogy a kerületünket választotta lakhelyéül.

Azon dolgozunk, hogy megháláljuk ezt a bizalmat és a jövőben is segítsük a családokat.

Gyermekek számától függetlenül azonban mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!