Újbuda Önkormányzata a Fiatal Családosok Klubjával közösen egy egészséges életmódot bemutató kiadvánnyal lepte meg az összes kerületi családot szeptember 12-én a Lágymányosi Óvodában, és nagy erőkkel készülnek a szeptember 24-én megrendezésére kerülő III. Újbudai EgészségPart elnevezésű egész napos eseményre.

Nem egyszerű küzdeni a tévéreklámokkal vagy az internettel, amikor gyermekeink egészségre neveléséről van szó. A hétköznapokban is használható ötletekre és a gyermekek illetve fiatalok számára is elfogadható tippekre van szükségünk ahhoz, hogy az egészséges táplálkozás, a lelki egyensúly vagy a testmozgás örömet okozó és elérhető életmódot jelentsen számukra, ne csak egy újabb feladatot.

Óriási felelősségünk van abban, hogy a jövő generációja milyen egészséget befolyásoló szokásokat alakít ki, hiszen azok egész életük minőségét befolyásolhatják. A FICSAK az egészséges életmódot hirdető kiadvánnyal és az EgészségPart rendezvénnyel is ahhoz szeretne támogatást adni, hogy a családok megismerkedhessenek az egészséges életmód nyújtotta előnyökkel, és boldogan válasszák a helyes utat.

Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, FICSAK alapítója köszöntötte a nem mindennapi sajtótájékoztatón a vendégeket, Dr. Simicskó István honvédelmi minisztert,Újbuda országgyűlési képviselőjét, Dr. Hoffmann TamásÚjbuda polgármesterét és Vrábel Krisztina gasztrobloggert, a kiadvány egyik szerzőjét.

Király Nóra kiemelte, hogy rendkívül fontos a lelki és testi egészség, a sport mellett pedig a megfelelő táplálkozás elengedhetetlen a mai világban.

Dr. Simicskó István elmondta, hogy a gyermekek mellett a felnőttek aktivitása is módosult, hiszen míg 2009-ben mindössze 5 százalékuk sportolt rendszeresen, mostanra ez az arány megközelíti a 20 százalékot. Hangsúlyozta, hogy az egészséges életmódra való nevelésben a családoknak is nagy felelősségük van, hiszen ezzel a szemlélettel a legjobb gyermekkorban megismerkedni.

A rendezvény végén minden gyermek kapott a kiadványból, akik nagy örömmel forgatták a színes kiskönyvet. Izgatottan várták, hogy szüleiknek hazavihessék, akik felolvassák nekik a kiadvány részleteit, amely színezőt és kis feladványokat is tartalmaz.