Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz budapesti alelnöke és Király Nóra Újbuda alpolgármestere felkeresték a Deák téren felállított Cipősdoboz Várat, és elhelyezték a hátrányos helyzetű gyerekeknek szánt karácsonyi ajándékaikat.

Vitályos Eszter hangsúlyozta, a segítség nem a pénzről és az anyagi lehetőségekről szól. Az uniós fejlesztésekért felelős államtitkár arra biztat mindenkit, hogy nézzen körül otthon, van-e olyan gyerekjáték, vagy kis ruha, melyet már nem használnak. “Egy ilyen cipősdobozba végtelen szeretet belefér” – tette hozzá.

Király Nóra elmondta, a jótékonykodás kiemelten fontos karácsony idején. Sok olyan embertársunk van, akiknél nem kerül ajándék a fa alá, és sok gyerek tölti kórházban az ünnepeket, ezért szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a szegény sorsú, vagy beteg gyerekeknek jobb karácsonya legyen – fűzte hozzá, majd arra biztatott mindenkit, hogy gondoljanak a rászorulókra, nézzenek körbe a környezetükben, hogy van-e olyan személy, család, mely segítségre szorul, és jól esne nekik egy apró ajándék. “Bízunk benne, hogy minél több gyermeknek, családnak tudunk örömet okozni karácsonykor!” – fogalmazott.

Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz budapesti alelnöke elmondta, nem lehet tudni, hogy melyik gyerekhez kerül az ajándék, de biztos abban, hogy ha kibontja, nagyon fog örülni neki és arra kért mindenkit, hogy figyeljen a közvetlen környezetében élő, nehéz sorsú társaikra és karácsonyi figyelmességként tegyék szebbé egy-egy család ünnepét.

Végezetül Király Nóra megköszönte az akció szervezőinek és önkénteseinek az aktivitást és mindenkinek kellemes ünnepeket kívánt. „Ötgyermekes édesanyaként különösen nagy ünnep számomra a karácsony, hiszen mi, felnőttek is átéljük a gyerekeink izgalommal teli várakozását és örömét”- tette hozzá Újubuda alpolgármestere.

Az eseményről készült összeállítás itt tekinthető meg: