A Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárán több, mint másfél millió forintot gyűjtöttek a családokat támogató civil szervezetek a leukémiás- és daganatos gyermekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítvány javára. Az adományt a Barabás Villában adta át a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, Király Nóra és Simicskó István honvédelmi miniszter az Őrzők Alapítvány és az általa támogatott Tűzoltó utcai Gyermekklinika részére.

Ahogyan arról az elmúlt hetekben már többször is olvashattak, a nagyszabású eseményt 2016. november 26-án a Várkert Bazárban szervezte meg a FICSAK, ahol több mint ötven civil szervezet saját kézzel készített portékáit árulták.

Az így befolyt összeg hivatalos átadását a program ötletgazdája, Király Nóra nyitotta meg, aki elmondta, hogy már nyár óta szervezték a vásárt, amely több ezer látogatót vonzott. Az eseménynek közösségépítő jellege is volt, hiszen a szervezetek hónapok óta készültek, hogy közösen készítsék el a kínált termékeket – fűzte hozzá.

Simicskó István is az esemény mellé állt, aki magánszemélyként ajánlott fel támogatást e nemes célra. A honvédelmi miniszter kiemelte: jó úton haladunk, hogy Magyarország családbarát országgá váljon.

A biztonság, az egészség és a szeretet hármas értékrendje mentén a magyar honvédség minden hasonló jellegű megmozdulást támogat – fogalmazott.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány alelnöke köszönettel vette át az adományt és beszámolt arról, hogy a befolyt összegből családbarát lakásokat újítanak fel, amelyek célja, hogy a sokszor hónapokig tartó onkológiai kezelések alatt a gyerekek ne szakadjanak el családjuktól.

A klinika igazgatója, professzor Dr. Szabó András szerint fontos, hogy a daganatos gyermekek kezelése idején a családok összetartozását is megerősítsék. Elmondta, a kezdeményezés különlegessége, hogy Magyarországon először fogtak össze családszervezetek nemcsak a leukémiás – és daganatos gyermekekért, hanem azok teljes családjáért.

Király Nóra, a FICSAK alapítója elmondta, az akcióval sikerült ráirányítani a figyelmet a civil összefogás erejére, és megmutatni, hogy kitartó munkával az elérhetetlennek tűnő célok is valóra válhatnak.

„Az átadó után a szervezetek képviselőivel megbeszéljük a tapasztalatainkat, észrevételeinket, hogy jövőre ezeket felhasználva tökéletesíthessük a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárát, amely reményeink szerint még több civil szervezet, még több segíteni vágyó ember összefogásával valósul majd meg.” – tette hozzá a FICSAK alapítója.

A Hír Tv összefoglalója az alábbi linken látható:

http://hirtv.hu/videok/169157

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!