Az Allee bevásárló központ melletti területen idén is kellemes hangulatú karácsonyi vásár várja látogatókat, melynek megnyitóján először a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium kórusát hallhatták az megjelentek.

Újbuda Önkormányzata nevében Csernus László mondott köszöntőt, majd három felekezet kerületi képviselője beszélt a karácsony, a családi ünnep jelentőségéről, valamint az együttlétről és a szeretetről. Magony János szentimrevárosi diakónus, Faragó Dávid, az őrmezői református gyülekezet lelkésze, és dr. Blázy Árpádné, a kelenföldi evangélikus gyülekezet lelkésze beszédeik után együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját. Ezután Király Nóra és Csernus László kapcsolták fel a díszkivilágítást, mellyel a karácsonyi vásárt hivatalosan is megnyitották.

Király Nóra elmondta, náluk az ünnepi készülődés elsősorban a család közös programja: az adventi koszorút édesanyja készíti, a mézeskalácsot gyermekeivel közösen sütik. Évek óta gondoznak egy egész évben a kertben álló élő fenyőt, amelyet csak az ünnep idejére költöztetnek be a szobába – ezzel gondolva a környezet védelmére is.

A vásár megnyitóját Tóth Ákos jégszobrász élő faragása, majd a Commandante társulat tűzzsonglőr bemutatója zárta.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!