Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkársága nevében Novák Katalin államtitkár asszony néhány hónapja országos önkéntes kihívássorozatot indított útjára, amelybe (Dr. Széles Diána, debreceni alpolgármester kihívására) Király Nóra, újbudai alpolgármester is bekapcsolódott.

Az Új Nemzedék Központ projektjének lényege, hogy ismert, elismert közszereplők, intézmények, csoportok bevonásával az önkéntes munka fontosságára irányuljon a figyelem.

Újbuda alpolgármestere a XI. kerületi Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatójától, Dóka Ritától érkező kérésnek megfelelően az intézmény egyik nappali helyiségének kifestését vállalta.

A közösségi oldalán beszámolt tervéről és kérte, hogy aki teheti, csatlakozzon hozzá. A kérésre összesen tíz önkéntes és néhány kolléga jelentkezett, akik Király Nórával együtt december 1-jén megérkeztek az otthon elé, majd ecsetet, hengert ragadva, a „Húzd meg jobban” kezdetű örökzöld slágerrel a háttérben (és persze egy gyakorlott szakember irányításával) munkához láttak.

Röviddel ezután a korábbi lefröcskölt mennyezet vakítóan fehérré, a kopott, foltos fal kellemes drapp színűvé változott – így már nem is emlékeztetve a korábbi állapotára.

Király Nóra elmondta: örömmel tett eleget a felkérésnek, hiszen 12 éve tartó önkormányzati képviselői megbízatása alatt számos környezetszépítő, virágosító, épületfelújító, közterület-tisztító akciót szervezett. Meggyőződése, hogy az embereknek nemcsak az állami szervezetektől kell várniuk a megoldást, hanem saját erejükből is tenniük kell azért, hogy életkörülményeik jobbra forduljanak.

A szabály értelmében a munka végeztével megnevezte három kihívottját:

Vitályos Esztert, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárt,
Fejérdy Zsófiát, a Promobox Kft ügyvezető-tulajdonosát és
Herczeg Tamást, 
Békéscsaba Önkormányzat szociális tanácsnokát.

A kihívásról készült kisfilm ITT tekinthető meg: