Szurkoljunk és sportoljunk együtt télen is!
Ezt üzentük a családoknak a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) által életre hívott „Nem vagyunk mi kispályások” akciónk harmadik állomásának sajtótájékoztatóján.

A FICSAK alapítójaként és Újbuda alpolgármesterként hangsúlyoztam, tekintettel arra, hogy a mozgás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz, arra törekszünk, hogy minél többféle sportolási lehetőséget biztosítsunk a családok számára.
Újbuda Önkormányzata az egyre gyarapodó játszótereken, futópályákon és fitneszparkokon kívül a november és február között ingyenesen használható műjégpályákkal is hozzájárul ehhez.
A FICSAK-kal a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság és a tavalyi vizes világbajnokság után most a phjongcshangi téli olimpia kapcsán harmadszor buzdítjuk a családokat közös szurkolásra és sportolásra.
A program keretében kérjük a családokat, hogy készítsenek fényképet vagy videót arról, hogyan sportolnak, vagy milyen egészséges, téli mozgást végeznek, majd ezt osszák meg kommentben vagy üzenetben a Ficsak Faceboook-oldalán, illetve várjuk a téli olimpikonoknak szóló bíztató szavakat is. A beküldők értékes nyereményekhez juthatnak.

Az ezzel kapcsolatos felhívás itt olvasható: https://www.facebook.com/kiralynoraalpm/photos/a.889499281063339.1073741828.887921287887805/1821932111153380/?type=3&theater

“Dunakeszi a sportok városa, így nagy öröm, hogy ott rendezik meg a Jégmajálist” – jelentette ki Tuzson Bence, a választókörzet országgyűlési képviselője. A program záróeseménye február 3-án lesz a város főterén felállított műjégpályáján, ahol több téli sportot is ki lehet majd próbálni, sportbemutatókat, érdekességeket láthatnak a családok, akik így együtt tölthetnek egy sportos napot.
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár úr kifejtette, a sport nemcsak az egészséges életmódhoz elengedhetetlen, hanem a nevelésben is, illetve közösséget épít. Hozzátette, a kormány számára rendkívül fontos az egészség, ezért került bevezetésre a mindennapos testnevelést az iskolákban 2012-ben. Államtitkár úr kiemelte még, hogy az egészséges táplálkozás ugyanilyen lényeges, ennek szellemében 2018-ban 80 milliárd forintot fordít a kormány félmillió gyermek ingyenes étkeztetésére.


“Már olimpiai lázban égünk. Rég volt olyan, hogy esélyesként utaztak magyar sportolók a téli olimpiára. Sajnos, Miklós Edit sérülése miatt a sísportban nincs pontszerzési esély, de a rövidpályás gyorskorcsolyázók nagyon erősek” – mondta Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki hozzáfűzte, sokat számít a szurkolás, mert az eljut a sportolókhoz.

Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót is körünkben köszönthettük, aki kifejtette, a sportolók életében az a csúcs, ha eljutnak a felnőtt válogatottságig, majd olimpián képviselhetik hazájukat. Szerinte ez nagy felelősség is, de fantasztikus érzés, hogy ott vannak mögöttük a szurkolók és az egész nemzet.

A helyszínen verbuválódott kis csapat örömmel állt a kamerák elé és egy hangos “Hajrá magyarok!” kiáltással járult hozzá a téli olimpián részt vevő sportolóink sikeréhez.

Sok szeretettel, sportbemutatókkal, sztárvendégekkel, versenyekkel, játékokkal, hóval-jéggel, ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várunk mindenkit!

2018. február 3-án 14.00-20:00 óráig Dunakeszin, a Városháza
melletti jégpályán!