A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) idén is ráirányította a figyelmet a házasság és a család fontosságára. A FICSAK tevékenységével azt igyekszik előmozdítani, hogy az országban minél több jól működő, szerető család éljen és hogy egyre több gólyahírnek örülhessünk.

Minden évben kiemelten kezeljük a Házasság hetét, mely jó alkalom arra, hogy ráirányítsuk a társadalom figyelmét a házasság értékeire, férfi és nő életszövetségének embert és közösséget megtartó erejére. Ennek fontos része a fiatalok megszólítása, valamint a pozitív példák előtérbe helyezése, megmutatása.

Ennek nyomán indítottuk el játékunkat, melyet óriási sikerrel zártunk és mai napon megtartott sajtótájékoztatón Hollik István képviselő úrral közösen köszönthettük a nyerteseket is.
A játék során egyrészt szerettük volna felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy stabil párkapcsolatban élni jó, a házasság pedig nemcsak kötöttség, hanem a legnagyobb, éltre szóló kaland, másrészt megköszönni a játékban részt vevő párok beküldött esküvői fotóit, amellyel buzdítják a fiatalokat családalapításra és azt üzenik, hogy CSALÁDBAN élni jó! Játék „A MI esküvőnk – páratlan kihívás, csak pároknak!” című akcióval a házaspárokat invitáltuk játékra, akiknek nem volt más dolguk, mint a legnagyobb közösségi oldalon megosztani az esküvőjükről egy fotót és három házas ismerősüket meghívni a játékba.
Az akció fődíja egy “második lakodalom”, egy 15 fős fejedelmi vacsora a Vakvarjú étteremben és egy fantasztikus utó-nászajándék, egy értékes gyémántgyűrű volt a Brillancy-nak köszönhetően.
A nyertes családok a mai napon a belvárosi Olimpia játszótér előtt vehették át nyereményeiket.
A kormány támogatja a családokat, adókedvezménnyel, otthonteremtési támogatással, bölcsődei fejlesztésekkel ösztönzi a családalapítást, gyermekvállalást – erről Hollik István (KDNP) országgyűlési képviselő beszélt a mai sajtótájékoztatón.
Családi adókedvezményekben a kisgyermekes családok 95 százaléka (összesen több mint egymillió) részesül, ennek köszönhetően 2011 óta 1900 milliárd forint maradt a magyar családoknál. 255 ezer családnak pedig egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetnie – mondta el az országgyűlési képviselő úr.
Baba-mama padok kerülnek a játszóterekre
A családi otthonteremtési támogatásban 2016 óta 66 ezer család részesült összesen 184 milliárd forint értékben. A bölcsődei férőhelyek száma pedig az elmúlt hét évben 30 százalékkal nőtt, erre 116 milliárdot költött a Kormány – ismertette Hollik István.
Az V. kerületi önkormányzat is mindent megtesz, hogy segítse a családokat: az itt élő 25 év alatti tanulók ingyenes bérlettel vehetik igénybe a tömegközlekedést és minden Belvárosban születő csecsemő 170 ezer forintos babakötvényt kap. Baba-mama padok a megújuló játszóterekre Hollik István a kerületben lévő Olimpia park és játszótér előtt tartott sajtótájékoztatón azt kérte a belvárosi önkormányzattól, hogy a kerület megújuló játszótereire tegyenek úgynevezett baba-mama padokat, hogy kulturáltabb, kényelmesebb körülmények között tehessék tisztába kicsinyeiket az édesanyák.
A FICSAK támogatja a családokat Hollik István megköszönte a FICSAK támogatását, amely egybevág a Fidesz azon céljával, hogy a demográfiai kihívásokat belső erőforrásokból oldja meg. Én, a FICSAK alapítójaként a sajtótájékoztatón kiemeltem, milyen fontos példát mutatni a fiataloknak, biztatni őket a családalapításra, gyermekvállalásra. A KSH adatai szerint e téren kiemelkedő eredmények születtek: Magyarországon az ezer lakosra jutó házasságok aránya a 2013. évi 3,6 százalékról 2016-ra 5,3 százalékra emelkedett.
Ezúton is szeretettel gratulálok a nyerteseknek és minden fiatal párnak sok-sok lendületet, erőt és boldog házaséveket kívánok!