Hamarosan kezdetét veszi a A FreeRide Club, a Fiatal Családosok Klubja és az Összefogás XI. Sportegyesület társszervezésében megvalósuló Hómenők családi síversenysorozat.

Ezzel kapcsolatban 2018.  október 26-án tartottunk sajtótájékoztatót.

A kezdeményezésünk fő célja a téli sportok és a család együtt töltött minőségi idejének összekötése. A három egyesület közös együttműködése során többalkalmas programsorozattal igyekszik felhívni a családok figyelmét erre a fontos ügyre és a téli sportok kipróbálására, elsajátítására ösztönözni kicsiket és nagyokat egyaránt, bevonva ismert közéleti szereplőket, előadóművészeket is.

Véleményem szerint fontos, hogy az egész családot bevonjuk, illetve hogy a felnőttek példát mutathassanak, még akkor is, ha ők maguk a pálya széléről szurkolnak. Tapasztalatból tudom, hogy az egészséges életmódra való nevelést már a pár hetes babák esetében el kell kezdeni, jól felöltöztetve nyugodtan lehetnek a szabadban, a friss levegőn, akár mínusz fokokban is, később pedig jöhet a síléc, snowboard, vagy bármilyen sporteszköz!

Fontos szerepet játszik a gyerekek sportos életmódra nevelésében az újbudai FreeRide Club, akik célkitűzései között a síversenyzés utánpótlásbázisának kiszélesítése; a hazai síző családok, iskolák, síiskolák és a Magyar Sí Szövetség válogatott programja közötti kapcsolat kiépítése, hiánypótló szakmai programok, tehetségkutató események, versenyek megvalósítása is szerepel.

Ifjúsági és serdülőkorú versenyzőink közül többen nemzetközi szinten is az élvonalhoz tartoznak, tehát Magyarországról is lehetséges figyelemre méltó eredményeket elérni.

A Hómenők programsorozat további célja még a már versenyzőkorú, ténylegesen versenyző gyermekek felkészítésének folytatása, a szakmai program színvonalának emelése, részben azért is, hogy a később csatlakozó gyerekek előtt példaként állhassanak.

Tényleges esély van arra, hogy a gyerekek nemzetközi szinten is értékelhető eredményeket érjenek el, világkupa, világbajnoki, de akár olimpiai szinten is.

Kozma Orsi, előadóművész-énekes is örömmel állt a kezdeményezés mellé, hiszen az ő gyermekei is rendszeresen síelnek. A sajtótájékoztatón elmondta, a gyermekei örömmel és nagyon szívesen járnak síelni, így a jó szórakozás szerencsésen találkozik az egészségmegőrzéssel. A közös családi sportolást és a megmérettetéseket a jó közérzeten kívül a versenyzés jellemformáló ereje miatt is fontosnak tartom.

Remélem, minél többen találkozunk a Hómenők versenysorozat eseményein, amelyről a www.freerideclub.hu oldalon tájékozódhatnak!