A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként minden olyan kezdeményezést, mely a családok életét segítik. Az otthon melege maga a biztonság egy család számára. Érdemes végig gondolnunk, mennyi támogatás érkezett az elmúlt években a gyermeket nevelő szülőkhöz a rezsicsökkentéstől a csok bevezetéstől annak további bővítéséig.

Nagyon örülök, hogy a jelenlegi kormányzat a családokat végre méltó módon és kifejezetten nagyvonalúan támogatja. A jót könnyen megszokja az ember, de érdemes olykor végig gondolni, hogy mennyi támogatás érkezett az elmúlt években a gyermeket nevelő családokhoz a rezsicsökkentéstől a családi adókedvezményen át a csok bevezetéséig. Ez a keretrendszer ott hordozza annak az ígéretét, hogy Magyarország valóban családbarát hely lesz, amely képes a megújulásra, társadalmi szintű megerősödésre.

Véleményem szerint mind a gyermekvállalásnak, mind az építőiparnak nagy lendületet adott a családi otthonteremtési kedvezmény. A családi otthonteremtési kedvezmény révén több mint 90 ezer család otthonteremtését támogatta, és 45 ezer gyermekvállalását segítette a kormány.

Az utóbbi napokban több interjúban is kiemeltem, hogy a csok által igénybe vehető 3 százalékos, fix kamatozású hitel havi szinten 50 ezer forint megtakarítást jelent egy családnak.

Csodálatos dolog, hogy ez a program folyamatosan bővül és a kormány a kétgyermekes családokra is kiterjesztette a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelte. Fontos megemlítenem, hogy a csokot igénybe vevők gyermekvállalásával foglalkozó statisztikát alapján a családok 31 százaléka egy gyermekes, 34 százaléka kétgyermekes, 25 százaléka nagycsaládos, és 11 százalékánál nincs gyermek.

Aminek leginkább örülök, hogy ez az intézkedés a vágyott gyermekek megszületését segíti elő, mivel a felmérések szerint a fiatalok általában kettő vagy annál több gyermeket szeretnének.