Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak mondható eseményünkkel zártuk vasárnap, APÁK NAPJÁN. Ezúttal a FICSAK Családi Központ kertjében “piknikeztünk”, ahol ismét egy jó hangulatú, élménydús délelőttöt tölthettünk együtt a családokkal és a meghívott vendégekkel.
A program kezdetén Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkárral és Léder László, pszichológussal, az Apa Akadémia alapítójával köszöntöttem a családokat.

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak mondható eseményünkkel zártuk vasárnap, APÁK NAPJÁN. Ezúttal a FICSAK Családi Központ kertjében “piknikeztünk”, ahol ismét egy jó hangulatú, élménydús délelőttöt tölthettünk együtt a családokkal és a meghívott vendégekkel.

A program kezdetén Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkárral és Léder László, pszichológussal, az Apa Akadémia alapítójával köszöntöttem a   családokat.

Örömmel és büszkén meséltem arról, hogy az elmúlt évek munkájának köszönhetően a FICSAK körébe tartozó családok már ugyanolyan izgalommal várják, és ünneplik az apák napját is, mint ahogy az édesanyák ünnepét. Arról is beszéltem, hogy az elmúlt három hónap nehéz időszak volt a családok számára, de az apák is kivették részüket a feladatokból.

Beneda Attila elmondta, hogy a kormány azon dolgozik, hogy megteremtse a család és a munka egyensúlyát az édesanyák mellett az édesapák számára is, és ezt szolgálja az utóbbi 9 évben kiépített családtámogatási rendszer, amelynek szinte minden elemét már az édesapák is igénybe tudják venni. Kijelentette, hogy egy férfi életében nemcsak a legizgalmasabb, hanem a legszebb dolog is, ami történhet, hogyha édesapává, majd később nagyapává válik.

Elmondta, a koronavírus-járvány okozta helyzet megmutatta, milyen fontos a család, hogy lényegesek az apai és anyai szerepek, amelyek sok tekintetben “csereszabatosak”. A családon belül egyenlőek vagyunk, de nem egyformák – fogalmazott.

Apának lenni életre szóló hivatás, feladat, öröm és felelősség, aminek megfelelni nem mindig könnyű, de nagyon szép feladat – mondta a helyettes államtitkár.

A rendezvényen Léder László, pszichológus, az Apa Akadémia alapítója azt mondta, szerinte a családok “jól vizsgáztak” az elmúlt hónapokban. Tapasztalata szerint az apák egy problémás helyzetben sokkal nehezebben kérnek segítséget, de arra biztatta őket, hogy merjenek segítséget kérni, és azt elfogadni.

Hozzátette, az otthonokba az utóbbi hónapokban jobban “beköltözött” az online világ, és az első számú modern családi probléma az internetfüggőség. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezt csak megelőzni lehet, “meggyógyítani” nem, és ebben van felelősségük az apáknak is. Végül azt kérte, hogy: „adjunk bele még több apait“.

A FICSAK apák napi eseménye volt az apákról szóló hét fénypontja, ahová idén is számos lelkes és vidám család érkezett. Volt játék, állatbemutató és sok finomság a RoBirtok élményközpontnak köszönhetően. A sok, színes lufiról már messziről felismerhető volt a FICSAK Családi Központ, ahol mindig szívesen látják a családokat.

Minden családnak nagyon köszönöm a részvételt!

A galéria itt található >