Család

Két hivatásom van: a családom és a munkám, s mindkét területen lelkiismeretem szerint igyekszem az egyensúlyt megtartva helytállni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan hivatást választottam, ami boldoggá tesz, s ezt az elsőként megalapított civil szervezetem, a FICSAK (Fiatal Családosok Klubja) is jól példázza. A FICSAK fő küldetése a családokat összetartó feltétlen szeretet, a törődés és az egymás iránti elkötelezettség felismerése. Ez az én legfontosabb alapelvem is. Ötgyermekes édesanyaként a családom nélkül kivitelezhetetlen lenne a munka frontján is megállni a helyem. Anyának lenni hatalmas boldogság, de a munkám nélkül nem lenne teljes az életem. 

“A család az értékek, normák és hagyományok átörökítésének fontos helyszíne. Én azon dolgozom, hogy olyan példát mutassunk és olyan értékeket adjunk át a jövő generációjának, amely egy jobb világot formál”

A FICSAK számára a család, mint közösségmegtartó erő. Ezt szem előtt tartva számos kezdeményezést, párbeszédet folytatunk, valamint konferenciákat, tanfolyamokat, képzéseket szervezünk, hogy segítséget nyújtsunk elsősorban a nőknek a munka-magánélet összeegyeztetésében és az egészségtudatos családi élet kialakításában. Az egészséges életmód mellett az aktív mozgást, sportolást is népszerűsítjük, ezért ingyenes családi rendezvényeinken lehetőséget biztosítunk a családok számára, hogy együtt mozoghassanak, szabadidejüket aktívan töltsék el. Szívügyem a sport mellett a gyermekek helyes táplálkozása. Saját gyermekeimnél és családom minden tagjánál is tudatosan teszem ezt.

Szerencsére a FICSAK által van terem és lehetőségem olyan lépéseket tenni ezért az ügyért (Gyermekvédelmi kampány – egészséges táplálkozás, egészséges Iskolabüfé), mellyel egyre több család táplálkozására lehetek pozitív hatással. A hazai családszervezetekkel való szoros kapcsolódásunk és segítő szándékunk pedig visz bennünket előre abban, hogy évről-évre magunk is jótékonysági eseménnyel (Adventi Jótékonysági Vásár) segítsük a rászoruló egyesületeket, alapítványokat. Hiszek benne, hogy az összefogás ereje nagy dolgokra képes. A női szerepek, a munka és a családi élet egyensúlyának megteremtéséért, az egészséges családi minták továbbadásáért még rengeteg munka vár ránk, ezen dolgozunk a jövőben is lelkes csapatommal.