Zöldügyek

„Szívügyünk a környezetünk!” – nem véletlen, hogy ez az általam 2020 júliusában alapított Zöld Követ Egyesület szlogenje, hiszen elkötelezett vagyok a környezetvédelem iránt, és öt gyermekemet is ebben a szellemben nevelem. Nagyon fontos számomra, hogy már kisgyermekkortól tudatos környezetvédelemre tanítsuk őket, hiszen így a most felnövekvő generációnak már természetes lesz közvetlen környezetük szeretete és védelme.

“A természet megőrzése nem csak kötelességünk, hanem hatalmas lehetőségünk is a jövő generációi számára.”

Hiszem, hogy tudatos szemléletváltásra van szükség annak érdekében, hogy megóvjuk közvetlen környezetünket és Földünket. Úgy vélem, az igazi szemléletváltást azonban csakis közösségi összefogással érhetjük el: együtt, sok kicsi lépéssel egyre nagyobb, és a bolygónk számára is érezhető eredményeket érhetünk el. Civil egyesületünk ebben jár élen, amikor a környezetvédelem fontosságára, a környezetbarát életmódra felhívja minden korosztály, különösen a gyermekek figyelmét. Hiszen a felnövekvő generáció kezében van a jövő. Országos roadshow keretében eljutunk az ország számos iskolájába és edukáljuk a gyermekeket és fiatalokat, közösségi szemétszedési akciókat szervezünk, és számos zöldítő családi programban (pl. Zöld Követ Nap) is részt vehetnek a környezettudatos magatartást szem előtt tartók családok.

Hazánkban is kiemelt szerepet kell kapjon közvetlen környezetünk megóvása, hiszen egyre nagyobb környezeti problémákkal kell már szembenéznünk, mint a klímaválság, és vele a hozzánk is begyűrűző éghajlatváltozás.

Fontosnak tartom felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki tegyen közvetlen környezet megóvásáért, mi felnőttek pedig mutassunk példát gyermekeinknek, segítsük őket, akik még most teszik meg az első lépéseket a környezetbarát életmód felé.

A Zöld Követ Egyesület is minden erőjével ezt kívánja támogatni és ehhez kíván segítséget nyújtani.