Április 22-én várom a gazdagréti társasházak gondnokait, képviselőit a 1118 Bp. Regős utca 13. szám előtt, hogy a regisztrációnak megfelelően átvegyék az ingyenes virágpalántákat és az ültetéshez szükséges virágföldet. Arra szeretném megkérni a gazdagréti lakosokat, hogy értesítsék gondnokaikat a kezdeményezésről, hogy még időben regisztrálhassanak a virágosztásra, amely által szebbé tehetik a társasházak kertjeit.

A következő csodaszép növényekből kérhetnek a gondokok az április 20-a 10 óráig beküldött regisztrációs űrlapon:

  • Petúnia
  • Bársonyvirág
  • Begónia

Regisztráció >> http://bit.ly/legszebb_kiskert

A kész műveket, csodás kerteket meg kívánom mutatni másoknak is, így Facebook oldalamon, a beérkezett képek alapján, meghirdetem a „Legszebb kert” címet is. Az első három nyertesnek értékes ajándékcsomaggal köszönöm meg a kreativitást, ügyességet! Az összes kiskert képét közzéteszem a Facebook oldalamon.

A képeket a következő email címre várjuk: gazdagretioe@gmail.com

Idén sem feledkeztem meg a kisebbekről, hiszen ők a jövő úttörői. Így ők részt vehetnek a „Tigrisvirág” Rajzpályázaton. A kép készülhet ceruzával, zsír vagy pasztellkrétával, festékkel, vagy vegyes technikával. A remekművekért cserébe a gyerekeket megjutalmazzuk április 22-én egy igazi Tigrisvirág hagymával, mely szorgos gondozásnak köszönhetően nyáron virágba borul és kiderül, hogyan is néz ki valójában ez az izgalmas nevű virág.

Életkor: 3-16 év

Technika: szabadon választott

Beküldési határidő: személyesen április 22-én 11 – 13 óra között adhatja le a névvel és életkorral ellátott művét a pályázaton részt vevő gyermek. Cím: 1118 Bp. Regős utca 13.

Nyeremény: a csodás rajzokért cserébe egy igazi Tigrisvirág hagymával és az ültetéshez szükséges virágfölddel és cseréppel jutalmazzuk a gyerekeket.

Regisztráció >> http://bit.ly/tigrisvirag_rajzpalyazat

2020-ban amikor járvány épp felfutó ágban volt, sajnos ez a kezdeményezésem elmaradt. Azonban idén úgy érzem, talán most még fontosabb nyitnunk a természet felé, mint eddig valaha. Építsük újra a körülöttünk lévő természetet, hogy mi magunk is lelkileg erősebbek, kiegyensúlyozottabbak legyünk a növények szépsége által.

 

Pontosan azért alapítottam meg a Zöld Követ Egyesületet, hogy megmutassam az embereknek, hogy ha a Földön élő sokmilliárd ember mindegyike csak egy keveset tesz azzal, hogy néhány, szinte jelentéktelennek tűnő dolgot másképp csinál, ezzel képesek vagyunk megváltoztatni és szebbé, élhetőbbé, zöldebbé varázsolni bolygónkat. Ebben kívánok segítségére lenni a Gazdagréten élőknek, szoros együttműködésben a Gazdagréti Összefogás Egyesülettel, valamint a Ficsak Budapest 11-gyel.

E kezdeményezés alkalmával szemet kápráztató növényekkel kívánom virágba borítani az otthonokat, hogy minden járókelő gyönyörködhessen benne. Hiszen nincs is annál üdítőbb látvány, mint a nagyvárosi forgatagban, a szürke betonrengetegben egy kis láda tele színes növényekkel. Ezek a kis növény-szigetek nemcsak felvidítják a járókelőket, de éltető oxigént is termelnek a levegőbe kerülő széndioxidból.

Virágpalánta regisztráció >> http://bit.ly/legszebb_kiskert

Tigrisvirág Rajzpályázat regisztráció >> http://bit.ly/tigrisvirag_rajzpalyazat

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!