Több ezer virágpalántát és 2 tonnányi virágföldet osztottunk szét Újbudán. A Föld napján a Zöld Követ Egyesület, a Gazdagréti Összefogás Egyesület és a FICSAK11 összefogásából virágba borítottuk Gazdagrét. A kezdeményezéséhez csatlakozott dr. Simicskó István országgyűlési képviselő, a KDNP frakcióvezetője.

Ötgyermekes édesanyaként célul tűztem ki, hogy megmutatom az embereknek: ha mindenki otthon, a saját környezetében megteszi, ami rajta múlik, képesekké válunk megváltoztatni és élhetőbbé tenni a Földet. Ennek érdekében alapítottam meg a Zöld Követ Egyesületet is. 

A Zöld Követ irányt mutat a környezetvédelem iránt érdeklődő családok számára, megismerteti a környezettudatos nevelést, és segít – akár játékos formában – átadni azt gyermekeinknek, a jövő generációjának. Ehhez szemléletformálásra van szükség a hétköznapokban, a saját házunk táján, mert az élhető jövő a mi kezünkben is van. Kinek-kinek a maga területén és lehetőségei között kell megtenni, ami rajta múlik!

Dr. Simicskó István a gazdagréti virágosztáson hangsúlyozta: jelentős pozitív hatása van már egy ilyen zöldítésnek is.

– „Kiemelt feladatunk, hogy gyermekeinkben tudatosítsuk, mennyire értékes kincs a minket körülvevő természet. Nekünk kell példát mutatni a fiatalabb generációknak, hogyan óvhatják meg a Föld értékeit. Kereszténydemokrata politikusként vallom, komoly felelősséggel tartozunk a teremtett világért, melynek gondozását Isten az emberre bízta. Fontos megértenünk, hogy bár rendelkezhetünk a Föld ajándékaival, azokat nem szabad kizsákmányolnunk, hanem a természettel közösségben élve, „jó gazda” módjára kell gondját viselnünk.”

Meghirdettük a „Legszebb kiskert” címet

A közel 3000 tő virágpalántát Gazdagréten a társasházak képviselői vették át és ültetik majd el az épületek környezetében. A kész műveket, ház előtti kerteket meg kívánjuk mutatni másoknak is, ezért beérkezett képek alapján a Facebook oldalamon meghirdetésre kerül a „Legszebb kiskert” cím is.

A képekre ITT lehet szavazni!

Az első három nyertesnek, akik a legtöbb LIKE-ot kapják, értékes ajándékcsomaggal köszönjük meg a kreativitást, ügyességet! (Egy társasház csak 1 ajándékcsomagot nyerhet).

A további képeket a következő email címre várjuk: gazdagretioe@gmail.com

Sorsolás 2021. május 10-én, hétfőn délután.

Tigrisvirág rajzpályázattal készültünk a gyerekek számára

A 3–16 éves gyerekeket „Tigrisvirág” rajzpályázatra hívtuk a Föld napja alkalmából. A rajzokért cserébe a gyerekeket megjutalmaztuk egy igazi Tigrisvirág-hagymával, ami szorgos gondozásnak köszönhetően nyáron virágba borul, és kiderül, hogyan is néz ki valójában ez az izgalmas növény. A beérkezett képekből egy videót készítettünk, mely a Zöld Követ Egyesület Facebook oldalán megtekinthető. 

Köszönjűk a csodás képeket, a gyermeki fantázia határtalan 💚

A jövőnk fenntartásáért a Zöld Követ Egyesülettel hónapról hónapra azon munkálkodunk, hogy gyermekeinknek megmutassuk mennyire fontos tennünk a Földért. 

Törekvésünk célja nem más, mint megmutatni a családok számára, hogy érdemes már a gyerekeket megtanítani a környezetbarát magatartásra, hiszen így felbecsülhetetlen örökséget hagyunk Rájuk: hosszú életet egy élhető Bolygót.

A virágosztásról készült képek ITT nézhetők meg!