Már fiatalon is tudtam, hogy a közösségért szeretnék dolgozni, hogy számomra ez nem csak egy munka lesz, hanem küldetés. Azóta is ezt érzem, és élem meg nap mint nap a megvalósuló szakmai projektek és közösségi aktivitások során. A családom mellett, életem minden területén a ‘közösségért tenni’ áll a fókuszban. Most mérföldkőhöz érkeztem. Új szolgálat talált meg, melyet örömmel vállaltam, hiszen jót tenni és segíteni az elesetteken, a bajbajutottakon a legnemesebb feladat.

Tuzson Bence igazságügyi miniszter felkérésére 2023. október 15-től miniszteri megbízottként segítem az Igazságügyi Minisztérium és az áldozatsegítő központok munkáját.

Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Király Nóra, az áldozatsegítő központok kommunikációjáért felelős miniszteri megbízott

 

Nagy megtiszteltetés, hogy az Igazságügyi Minisztérium szakmailag felkészült szakembereivel dolgozhatok együtt a jövőben. A FICSAK alapítójaként, a civil szférában eltöltött nyolc év tapasztalattal a hátam mögött segítem majd a Budapesten, valamint 12 vidéki nagyvárosban működő Áldozatsegítő Központ, és az ott dolgozó szakemberek munkáját.

Kiemelt célunk, hogy az áldozatsegítő rendszer nyújtotta segítséget és szakértelmet továbbítsuk a bajbajutottaknak, hogy senki ne maradjon segítség nélkül, mindenki tudja, hogy baj esetén van hova, kihez fordulni.

Az áldozatsegítő központok nem csupán a kapcsolati áldozatok számára nyújtanak segítséget, hanem más, egyéb krízishelyzetekben is felkereshetőek: a vagyon elleni bűncselekmények okán, vagyis, ha például ha internetes csalók áldozatává váltunk. A jogi segítségnyújtás mellett kérhetünk kárenyhítést és pénzügyi segélyt is, de egy ingyenesen, éjjel-nappal hívható segélyvonal is a rendelkezésünkre áll, ha úgy éreznénk, nincs kiút.

Fontos, hogy az áldozatsegítés ne csupán a „tűzoltásról” szóljon, hanem a prevencióról is, éppen ezért fontos pillére lesz a munkámnak a felvilágosítás, a szemléletformálás, hogy a lakosság elkerülhesse az áldozattá válást vagy akár meglássa, ha egy ismerős, hozzátartozó bajban van. A legfontosabb misszióm, hogy egyetlen eset, egyetlen segélykérés se maradjon láthatatlan.

Új megbízatásom kapcsán a velem készült interjú ezen a felületen olvasható:
https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/10/kiraly-nora-mi-jovoben-is-segito-kezet-szeretnenk-nyujtani-azoknak-akik-bajba-kerultek