A magyar kormány legújabb, a családok számára segítő kezet nyújtó, újonnan bevezetett családpolitikai döntése nyomán bővül a családtámogatások köre. A kormány CSOK Plusz (Családi Otthonteremtési Kedvezmény Plusz) néven új 3 %-os kamattámogatott hitelt vezet be az új gyermeket előre vállaló házaspárok számára 2024. január 1-jétől. Örömmel fogadtuk a hírt, mert a magyar családokért tevékenykedő civil szervezetünk, a Ficsak számára is a legfontosabb cél, hogy Magyarországon minél több gyermek szülessen, és a családok feje fölött biztonságos otthon legyen.

A magyar kormány által CSOK Plusz néven bevezetett új kamattámogatott hitelt az új gyermeket előre vállaló, városokban és nagyobb falvakban élők házaspárok is egyaránt igényelhetik 2024. január 1-jétől.

A CSOK Plusz a bankoknál elérhető új hitelkonstrukció lesz, a kölcsön futamideje 10 és 25 év közötti terjedhet. A hitelösszeg a gyermekek számától függően 15, 30 vagy 50 millió forint lehet. Az első lakás vásárlásakor elég 10 % önerő, egyéb esetben 20 % szükséges. A lakás értékhatára első lakás esetén max. 80 millió Ft, csere vagy bővítés esetén max. 150 millió Ft lehet.

A CSOK Plusz hitel maximális összege a vállalt gyermek alapján:

1 gyermek esetén 15 millió forint,
2 gyermek esetén 30 millió forint,
3 gyermek esetén 50 millió forint.

A CSOK Plusz a nők 41 éves koráig vehető fel, de 2 éves átmeneti időszakban azok is felvehetik, akik elmúltak 41 évesek, és 12 hetes várandósok.

Fiatal Családosok Klubja üdvözli, hogy Magyarország kormánya legújabb intézkedésével támogatja a magyar családokat és azok gyarapodását szolgálja. Magyarország családbarát hely, ahol a gyermek az első, és a legnagyobb kincs. A kormány családpolitikai intézkedései pedig példaértékűek, hiszen a világon nincs még egy ilyen komplex, rugalmas és a családokat segítő támogatási rendszer.

A támogatásról további részletek: https://kormany.hu/hirek/uj-otthonteremtesi-tamogatas-csok-plusz