Az újbudai egyházak és intézmények vezetőit köszöntöttük új év alkalmából Simicskó István frakcióvezető úrral a Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskolában.

A keresztény kultúra védelme és megőrzése mindannyiunk feladata és kötelessége. A keresztény egyházak és a szolgálatukban álló egyházi vezetők alázatos munkája ehhez járul hozzá. Velük közös a feladat: a keresztény értékrend védelme, melyet 1000 éves törtémelmünk során őseink ránk bíztak. Együtt kell harcolunk azért, hogy gyermekeinknek és unokáinknak is továbbadhassuk.

Az Újbudán szolgáló papok, lelkészek, rabbik, egyházi intézményvezetők áldozatos munkájának köszönthetően komoly egyházi közösségi élet van a kerületben. Örülök annak, hogy az elmúlt évek alatt számos egyházi fenntartású intézmény és templom megújulhatott, bővülhetett, hiszen általa a nyugalomra és békére vágyó emberek számára nyitva állnak a segítő kezet nyújtó kapuk.
 
Megállapítottuk, hogy 2024-ben talán a legfontosabb a békesség, amit a szomszédunkban dúló háború befejezésére, de a személyes kapcsolatokra is alkalmazni kellene. Az egyházakon nem fog múlni, ahogyan eddig sem. Köszönjük a kerületben végzett munkájukat!