2013. október 19-én délelőtt közel 200 gyermek és szüleik gyűltek össze a Torbágy utcai “Dzzsungeles” játszótér körül, hogy egy versennyel felavassák az új gazdagréti futópályát.

Elsőként Király Nóra, Gazdagrét – Sasad önkormányzati képviselője köszöntötte az egybegyűlteket és ismertette a programot. Elmondta, hogy régi álma teljesült a futópálya megvalósulásával. Évek óta egyre több kérés érkezett hozzá a hobbi futóktól, hogy a beton helyett legyen rekortán pálya, amely sokkal kíméletesebb az ízületekhez. Dr. Hoffmann Tamás, polgármester beszédében elmondta, hogy Újbuda Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a sportot, hiszen a sport által az emberek feltöltődnek, boldogabbak és hatékonyabban tudják mindennapi munkájukat végezni. Újbuda nem csak az élsportot, hanem a tömegsportot, szabadidő sportot is fontosnak tartja és a gazdagréti futópálya is ennek a bizonyítéka. Reményét fejezte ki, hogy minél ki fogják használni ezt az új lehetőséget. Dr. Simicskó István, Sportért és Ifjúságért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy államtitkárként az egész országot járva egyre több helyen ismerik el a sport fontosságát. A legeldugottabb szabolcsi faluban is adott már át sportöltözőt vagy sportpályát, hiszen a Kormány minden egyes gyermek vagy nyugdíjas sportolását támogatja és erre komoly összeget biztosít az éves költségvetésben.
A köszöntőket bemelegítés követte, ahova beállt, kicsi, nagy, fiú, lány és együtt ropták a vidám dallamokra.
Elsőként a “Kísérős ovis futam” indult el, a 2010-ben és 2009-ben született lányok és fiúk a szüleikkel együtt teljesítették a rövidített pályát, azaz 400 métert. A 2010-es lányok közül Schmidt Emese volt a leggyorsabb, őt követte a dobogón Balatoni Borka és Szalai-Bobrovniczky Rozália. A legkisebb fiúknál Selmeczy Erik győzedelmeskedett, a 2. Zalán Zétény, a 3. pedig Kiss Noel lett. A 2009-es lányoknál Medvei Csenge lett a győztes, őt követte Oláh Dominika és Vermes Vanda. A fúknál első lett Hajdú Balázs, második Horváth Hunor Koppány, harmadik Kovács-Fiskus Bálint.
A következő futam a “Bátor ovis futam” volt, itt a 2008-as és 2007-es gyerkőcöknek egyedül kellett teljesíteniük a távot, szülői segítség nélkül. A 2008-as kategóriában a lányoknál a győztes Jánosi Flóra Csillag, a második György Sára, a harmadik Varju Maja lett. A fiúknál az első lett Heincz Levente, ezüstérmes Ferbár Csongor és bronzérmes Vámos Balázs.
A bátor 2007-es lányoknál Petrás Boglárka állt fel a dobogó legtetejére, a másodikra Horváth Panna, a harmadikra pedig Karászi Viktória. A fiúk közül Vámos András bizonyult a leggyorsabbnak, őt követte Grabner Máté és Vermes Vince.
A szünetben az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezve a Magyar Tartalékosok Szövetsége Katonai Hagyományőrző Tagozata 56-os katonai bemutatót tartott igazi ágyúval, katonákkal, fegyverekkel, amit a gyerekek rettentő módon élveztek. Igazi ágyúlövés és puskalövés is eldördült.

Az eredményhirdetés után következtek az iskolás futamok, a nagyoknak már egy egész kört kellett teljesíteniük az új futópályán.  A alsós futamra olyan sokan neveztek be, hogy a lányokat és fiúkat külön indították. A lányoknál Jánosi Virág Eszter lett a győztes, őt követte Sós Lilla és Pászthy Lili. A fiúknál Szikura Andreas győzedelmeskedett, második  László Balázs, harmadik pedig Bognár Zalán lett. A fiúkkal indult dr. Simicskó István, államtitkár úr, akinek nem volt könnyű tartania az iramot a sok fürgelábúval.
A felsősök is izgatottan várták a rajtjukat. Itt a lányoknál Jánosi Lilla Zsuzsanna lett az aranyérmes, ezüstöt vitt haza Simon Eszter, bronzot pedig Simon Sára. A felsős fiúknál Csizmadia Dávid győzedelmeskedett, a második  Kozári Kristóf, a harmadik pedig Janota Dávid lett.
Gratulálunk a nyerteseknek!

 

A gyerekek után következtek a felnőttek, hogy ők is se maradjanak ki a jóból. Ők versenyen kívül egy igazi örömfutáson vehettek részt és nagyon élvezték!
Minden befutó emléklapot és egy cerbona szeletet kapott.
Köszönjük a támogatást Újbuda Önkormányzatának, az Emberi Erőforrás Minisztériumának és a Csikihegyek utcai Manóbirodalomnak!
Elmondhatjuk, hogy egy remek délelőttben volt része annak, aki ellátogatott és szeretnénk, ha hagyományteremtő céllal tavasszal újra találkozhatnánk!

További képek a facebookon, vagy itt: Képes beszámoló