Szeptember 22. után indul Sasad egyetlen játszóterének kibővítése. A játszótér 2006-ban került átadásra, de a tervezők és a polgármester sem gondolt arra, hogy szemben épülő Sasad Liget lakópark gyerekei hamar benépesítik a parkot. Jó idő esetén a játszótéren mozdulni sem lehet és az anyukák gyakran szem elől tévesztik csemetéiket, ami kisebb balesetekhez is vezetett már.Király Nóra, a körzet önkormányzati képviselője karolta fel a projectet és szülőkkel ötletelve, egyeztetve, az egyik építész anyuka tervei alapján úgy néz ki szeptember végén megindul a kibővítés.

– Nem kevés lobbizás, utánajárás, egyeztetés előzte meg a végleges elfogadást. Az önkormányzat Városüzemeltetési Osztálya szerencsére nyitott volt az ötletre – meséli Király Nóra. Többször jártunk kint terepszemlén, de még a 2006-os terveket sem volt egyszerű megszerezni. Miután egy építész anyuka elkészítette a terveket, kiderült, hogy okleveles építészmérnök nem tervezhet játszóteret. Gyorsan kellett keríteni egy kertészmérnököt, aki hivatalosan beadhatta a terveket. Természetesen a beadás előtt az anyukák között többször megfuttattuk a terveket, több szem többet lát elvén, hogy minél tökéletesebb legyen a végeredmény.

Nyár elején indult a közbeszerzési eljárás, ami a napokban zárult le. A nyertes cég szeptember 22-én írja alá a szerződést az önkormányzattal és indulhat az építkezés! 35 nap alatt kell elkészülniük, de reméljük ez alatt az idő alatt sem kell a helyieknek nélkülözniük a teret!